Gå til hovedinnhold

Entusiastiske Edvard HoemHammerfest bibliotek hadde invitert til stort selskap med kaker og kaffe og selveste Edvard Hoem. Jeg hadde ikke de helt store forventningene til verken det ene eller det andre, men tenkte at det kunne være hyggelig å ta en tur til Hammerfest. Jeg er så glad jeg gjorde det, for jeg har hatt det så fint! 

Edvard Hoem imponerte meg (og ca 70 andre) veldig i løpet av sitt en times lange foredrag om Bjørnstjerne Bjørnson. Hoem var vittig, engasjerende og veldig flink! Jeg lærte masse om den godeste Bjørnson, og når stoffet blir presentert på en slik fantastisk måte så går det heller ikke så fort i glemmeboken. Kakene og løvepuddingen vi fikk var kjempegode, og stemningen var høy! Da Hoem hadde avsluttet foredraget med det av Bjørnsons dikt han likte best, kom en gammel dame frem til ham og takket for en uforglemmelig kveld. 

Jeg takker Beate Lill og mannen hennes for nydelig mat og koselig vertskap! 

Kommentarer

 1. Og han SER jo jammenmeg ut som Bjørnson også da!

  SvarSlett
 2. Det har du helt rett i. Det hang en plakat på biblioteket i Hammerfest som reklamerte for den store happeningen - og når jeg satt og så på plakaten kunne jeg ikke være helt sikker på hvem det var bilde av; Bjørnson eller Hoem?

  SvarSlett
 3. Takk i lige måde, Solgunn :) Det var kjempekoselig.

  SvarSlett
 4. Å, nå ble jeg helt misunnelig, altså! Jeg elsker Edvard Hoems bøker! Og jeg skulle så GJERNE ha vært der ....

  SvarSlett
 5. Rose-Marie: Jeg skjønner godt at du hadde ønsket å være der. Hvis jeg noensinne får mulighet til å delta på et Edvard Hoem arrangement igjen så skal jeg stå først i køen!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…