Siste natt i Twisted River : John Irving : Lydbok, 19 cder, 23 timer og 45 minutter

God bok, men minst 200 sider for lang!

Dette er den første boka jeg har lest/hørt av John Irving. Det er nok en fordel, ihvertfall hvis man skal tro andre kritikere. Forfatteren har vissnok en tendens til å gjenta seg selv og bruke samme tema i bok etter bok, og det har han gjort i denne boka også. Det som alltid er med i en John Irving bok er: Bjørner, brytere, unge menn som liker eldre damer, unge menn som liker tykke damer, unge menn som har et forhold til en eldre kvinnelig slektning, selve skriveprosessen og New Hampshire.

I Siste natt i Twisted River er det Daniel og faren Dominic Baciagalupo som er hovedpersonene. Moren til Daniel er drept i en ulykke, og Daniel og Dominic bor i en liten by i New Hampshire. Dominic er kokk, og han lager mat til tømmerfløterne som holder til i byen. Dominic innleder et forhold til en svær indianerkvinne. Hun har langt tykt hår, det flommer nedover ryggen hennes. En kveld oppdager Daniel at faren blir angrepet av en bjørn. Han gjør det alle gode Baciagalpomenn gjør når bjørner angriper; han tar den store jernpanna og angriper!

Dessverre er det ikke en bjørn, men indianerkvinnen som har seg en liten hyrdestund sammen med faren. Men, indianerkvinnen er død, Daniel har drept henne, og hun hadde også et forhold med byens rape gale politimann. Slik begynner flukten/jakten, og den varer i over 50 år.

Vi følger altså Daniel og Dominic gjennom flere generasjoner, men den personen som virkelig gjør boka verd å få med seg, har jeg enda ikke nevnt og det er Ketchum. Han er bare fantastisk! Å bli kjent med Ketchum gjør hele boka verd å høre!

Kommentarer

 1. Jeg har gjort noen forsøk på John Irving opp gjennom, men aldri med helt stort hell.
  Det med lydbok fascinerer meg. Hører du bare når du kjører bil eller hjemme osv? Klarer du å gjøre noe samtidig med at du lytter? Det gjør ikke jeg nemlig.

  SvarSlett
 2. Jeg hører lydbøker på følgende måte:

  1. Bil - når Pål kjører. Klarer ikke å følge med når jeg kjører selv.
  2. Når jeg lager mat. Da er jeg alene på kjøkkenet, og har mye lyd på anlegget.
  3. Når jeg vasker. Hvis lydboka er bra, dropper jeg støvsugingen og KOSTER opp alle dyrehårene, vil ikke gå glipp av et sekund :-)
  4. Når jeg strikker eller syr. Det er perfekt!

  SvarSlett
 3. Hei Solgunn, og takk for hyggelige kommentarer på bloggen min :-) Jeg hadde en fin sommer med mye fint vær ja, men så veldig fint ut på bobilferien din også. Kjempefine bilder, og så vakkert lys!!

  Jeg vet i hvert fall at jeg ikke skal lese denne boken av John Irving. Jeg har lest "Enke for et år", og det er en ung mann som faller for en eldre kvinne, og handling i New Hampshire (tror jeg). Så da hopper jeg over denne boken :-)

  Men kommer du til Oslo 14.september? I så fall tenkte jeg å høre om du hadde tid til å si "hei" i noen minutter, når du er i byen, og om du har tid og lyst. Og Litteraturhuset er veldig bra, om du ikke har vært der, det å jeg si.

  Gro :-)

  SvarSlett
 4. Hei Groskro! Jeg vet ikke enda om jeg reiser ned den 14. Men hvis jeg kommer vil jeg veldig gjerne treffe deg, tror det hadde blitt veldig hyggelig :-)

  SvarSlett
 5. Tror Garp er den eneste Irvingboka jeg har lest - men jeg har da sett Hotel New Hampshire på film - bjørner der også.
  - har hatt lyst til å lese Enke for et år men den klarer aldri å karre seg til toppen av lista.

  (alltid interessant å se hvor lenge den prosessen tar, fra bunken ved senga til hånda :-))

  Garp anbefales!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar