Gå til hovedinnhold

Alice Hoffman : Lysnatt, 205 sider


Gamle heltinner

Lysnatt er en av de tidlige bøkene til Alice Hoffman, og derfor er den også veldig god! Jeg har lest alle bøkene hennes, og mener helt oppriktig at bøkene hennes er bedre jo tidligere i forfatterskapet de er skrevet.
Denne gangen handler det hovedsaklig om to familier og en enslig mann. Hele romanen foregår på øya Martha´s Vinyard i New England.

Romanen handler masse om angst, panikkangst og agorafobi - veldig godt beskrevet, både hvordan det føles å ha angst, og hvordan man kan arbeide seg ut av det. Og så handler det om å bli betatt av naboer, det handler om å tro på rykter, og så handler det om drømmer.

God bok!

Kommentarer

 1. Jeg er enig i at de tidligere årgangene hennes er best, men selv de nyere bøkene er bedre lesestoff enn mye annet. Det er rett og slett trivelig å oppholde seg i Hoffmans univers.

  SvarSlett
 2. Hennes Stjerner lyser hvite var en av mine favorittbøker i tenårene. Leste forøvrig Green Angel for en tid tilbake, ei lita flis av ei bok. Den var nydelig! Lysnatt har jeg ikke lest, husker du orginaltittelen på boka?

  SvarSlett
 3. Sesselja : Ja, har aldri blitt skuffet når jeg leser Hoffmans bøker, og har lest alle - liker best de bøkene hun skriver fra sørstatene, da kjenner jeg varmen og blomsterduftene helt til Nord-Norge.

  Elin: Lysnatt heter Illimumination Night på engelsk, så det er ganske direkte oversatt. Har jo ikke lest Green angel, altså har jeg ikke lest alle hun har utgitt :-)

  SvarSlett
 4. Utrolig hvor mye denne har blitt lest iår. Hver gang sier jeg, me too, for den ligger ved senga osv.
  , men må bare innrømme at den ikke har beveget seg en cm, oppover i bunken, skjønner det ikke
  , for jeg tror jo jeg har veldig lyst å ta fatt.

  (Det Alice prosjektet jeg hadde i 2010, kommer til å følge med inn i 2012, og sikkert 2013 også)

  SvarSlett
 5. Alice Hoffman går aldri av moten :-), så det gjør ikke noe om du venter litt med denne.

  SvarSlett
 6. Denne er så fin! For det er den som heter illumination night på engelsk, er det ikke? Jeg liker den så godt.

  SvarSlett
 7. Ja - det er illumination light :-)

  SvarSlett
 8. Alice Hoffman er fantastisk god på magisk realisme, og dette er nok min favoritt blant hennes bøker. Det er også via denne boken jeg først ble kjent med hennes forfatterkap, og jeg ble naturligvis "bitt av basillen" :)

  SvarSlett
 9. Stine-Marie : Skjønner godt at du ble bitt av basillen - det skal godt gjøres å ikke like Alice Hoffman, og spesielt denne boka.

  SvarSlett
 10. Ah, jeg har slike gode minner fra Alice Hoffmann bøkene. Spesielt Hvite Hester!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…