Gå til hovedinnhold

Alice Hoffman : Lysnatt, 205 sider


Gamle heltinner

Lysnatt er en av de tidlige bøkene til Alice Hoffman, og derfor er den også veldig god! Jeg har lest alle bøkene hennes, og mener helt oppriktig at bøkene hennes er bedre jo tidligere i forfatterskapet de er skrevet.
Denne gangen handler det hovedsaklig om to familier og en enslig mann. Hele romanen foregår på øya Martha´s Vinyard i New England.

Romanen handler masse om angst, panikkangst og agorafobi - veldig godt beskrevet, både hvordan det føles å ha angst, og hvordan man kan arbeide seg ut av det. Og så handler det om å bli betatt av naboer, det handler om å tro på rykter, og så handler det om drømmer.

God bok!

Kommentarer

 1. Jeg er enig i at de tidligere årgangene hennes er best, men selv de nyere bøkene er bedre lesestoff enn mye annet. Det er rett og slett trivelig å oppholde seg i Hoffmans univers.

  SvarSlett
 2. Hennes Stjerner lyser hvite var en av mine favorittbøker i tenårene. Leste forøvrig Green Angel for en tid tilbake, ei lita flis av ei bok. Den var nydelig! Lysnatt har jeg ikke lest, husker du orginaltittelen på boka?

  SvarSlett
 3. Sesselja : Ja, har aldri blitt skuffet når jeg leser Hoffmans bøker, og har lest alle - liker best de bøkene hun skriver fra sørstatene, da kjenner jeg varmen og blomsterduftene helt til Nord-Norge.

  Elin: Lysnatt heter Illimumination Night på engelsk, så det er ganske direkte oversatt. Har jo ikke lest Green angel, altså har jeg ikke lest alle hun har utgitt :-)

  SvarSlett
 4. Utrolig hvor mye denne har blitt lest iår. Hver gang sier jeg, me too, for den ligger ved senga osv.
  , men må bare innrømme at den ikke har beveget seg en cm, oppover i bunken, skjønner det ikke
  , for jeg tror jo jeg har veldig lyst å ta fatt.

  (Det Alice prosjektet jeg hadde i 2010, kommer til å følge med inn i 2012, og sikkert 2013 også)

  SvarSlett
 5. Alice Hoffman går aldri av moten :-), så det gjør ikke noe om du venter litt med denne.

  SvarSlett
 6. Denne er så fin! For det er den som heter illumination night på engelsk, er det ikke? Jeg liker den så godt.

  SvarSlett
 7. Ja - det er illumination light :-)

  SvarSlett
 8. Alice Hoffman er fantastisk god på magisk realisme, og dette er nok min favoritt blant hennes bøker. Det er også via denne boken jeg først ble kjent med hennes forfatterkap, og jeg ble naturligvis "bitt av basillen" :)

  SvarSlett
 9. Stine-Marie : Skjønner godt at du ble bitt av basillen - det skal godt gjøres å ikke like Alice Hoffman, og spesielt denne boka.

  SvarSlett
 10. Ah, jeg har slike gode minner fra Alice Hoffmann bøkene. Spesielt Hvite Hester!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…