Alice Hoffman : Lysnatt, 205 sider


Gamle heltinner

Lysnatt er en av de tidlige bøkene til Alice Hoffman, og derfor er den også veldig god! Jeg har lest alle bøkene hennes, og mener helt oppriktig at bøkene hennes er bedre jo tidligere i forfatterskapet de er skrevet.
Denne gangen handler det hovedsaklig om to familier og en enslig mann. Hele romanen foregår på øya Martha´s Vinyard i New England.

Romanen handler masse om angst, panikkangst og agorafobi - veldig godt beskrevet, både hvordan det føles å ha angst, og hvordan man kan arbeide seg ut av det. Og så handler det om å bli betatt av naboer, det handler om å tro på rykter, og så handler det om drømmer.

God bok!

Kommentarer

 1. Jeg er enig i at de tidligere årgangene hennes er best, men selv de nyere bøkene er bedre lesestoff enn mye annet. Det er rett og slett trivelig å oppholde seg i Hoffmans univers.

  SvarSlett
 2. Hennes Stjerner lyser hvite var en av mine favorittbøker i tenårene. Leste forøvrig Green Angel for en tid tilbake, ei lita flis av ei bok. Den var nydelig! Lysnatt har jeg ikke lest, husker du orginaltittelen på boka?

  SvarSlett
 3. Sesselja : Ja, har aldri blitt skuffet når jeg leser Hoffmans bøker, og har lest alle - liker best de bøkene hun skriver fra sørstatene, da kjenner jeg varmen og blomsterduftene helt til Nord-Norge.

  Elin: Lysnatt heter Illimumination Night på engelsk, så det er ganske direkte oversatt. Har jo ikke lest Green angel, altså har jeg ikke lest alle hun har utgitt :-)

  SvarSlett
 4. Utrolig hvor mye denne har blitt lest iår. Hver gang sier jeg, me too, for den ligger ved senga osv.
  , men må bare innrømme at den ikke har beveget seg en cm, oppover i bunken, skjønner det ikke
  , for jeg tror jo jeg har veldig lyst å ta fatt.

  (Det Alice prosjektet jeg hadde i 2010, kommer til å følge med inn i 2012, og sikkert 2013 også)

  SvarSlett
 5. Alice Hoffman går aldri av moten :-), så det gjør ikke noe om du venter litt med denne.

  SvarSlett
 6. Denne er så fin! For det er den som heter illumination night på engelsk, er det ikke? Jeg liker den så godt.

  SvarSlett
 7. Ja - det er illumination light :-)

  SvarSlett
 8. Alice Hoffman er fantastisk god på magisk realisme, og dette er nok min favoritt blant hennes bøker. Det er også via denne boken jeg først ble kjent med hennes forfatterkap, og jeg ble naturligvis "bitt av basillen" :)

  SvarSlett
 9. Stine-Marie : Skjønner godt at du ble bitt av basillen - det skal godt gjøres å ikke like Alice Hoffman, og spesielt denne boka.

  SvarSlett
 10. Ah, jeg har slike gode minner fra Alice Hoffmann bøkene. Spesielt Hvite Hester!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar