Har du vært i Kirkenes?

Er svaret på spørsmålet ja -  har du kanskje oppdaget grensebyens spesielle sjarme og tiltrekkingskraft. Er svaret nei, eller njet eller no, synes jeg du burde (litt avhengig av hvor du bor selvfølgelig) gå til Norwegian, SAS eller Widerøe  og bestille tur nordover. Sjekket pris nå; fra Oslo til Kirkenes tur/retur med SAS kostet det 1310 inkludert skatter og avgifter, med Norwegian koster det 800 tur/retur Oslo/Kirkenes inkludert skatter, men du må jo betale for bagasjen, og ta med ekstra vinterklær for det kan jo være ganske kaldt her oppe i nord i begynnelsen av mars. Lurer du på hvorfor jeg maser om Kirkenes? Svaret er at det er der Finnmark internasjonale litteraturfestival går av stabelen og tidspunktet er 29. februar til 4. mars. Og selvfølgelig - har du vært i Kirkenes så har du sikkert lyst til å komme tilbake!

Det kommer mange forfattere og artister/kunstnere til festivalen og mange navn er sluppet, men ikke alle. For oss som var med på samlesningsprosjektet høsten 2010/våren 2011 er det ekstra spennende at så mange av de nordisk råds nominerte forfatterne kommer, og selvfølgelig kommer vinneren. Jeg har ikke lest Mellom trærne, men satser på at boka er ferdiglest til festivalstart.

Ellers gleder jeg meg masse til å se Josefine Klougart - sjekk dette intervjuet og hjemmesiden hennes. Her er hva jeg mente om Stigninger og fald som ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris fra Dannmark.

Og så gleder jeg meg selvfølgelig til Beate Grimsrud. En dåre fri var en stor leseopplevelse, og det skal bli spennende å treffe henne.

Ellers så sliter jeg noe uhorvelig med Grense Jakobselv av Kjartan Fløgstad. Jeg har prøvd å høre den på lydbok i flere måneder, men har nå offisielt gitt opp. Om det er oppleser, teksten eller meg vet jeg ikke, men nok må være nok. Har startet på CD 1 tyve ganger (minst), men ramler ut ganske fort, og nå har jeg fått pint meg til midt i CD 3, men plutselig oppdaget jeg at jeg ikke visste hvor jeg var i fortellingen og hvorfor vi plutselig var i Oslo, var vi ikke i Berlin sist jeg fulgte med? Så bestemte jeg meg for at Grense Jakobselv må bli en bok jeg skal lese og ikke høre.
Og så kan jeg jo avslutte med å vise noen bilder fra Alta bibliotek. Nå har vi fått pyntet veggene med samiske ordtak - både på norsk og samisk - riktig så pent ble det!

Samisk ordtak på veggen på voksenavdelingen på Alta bibliotek.


Kommentarer

  1. Kirkenes i seg selv synes jeg er en trist og trasig by, men litteraturfestivalen blir nok bra uansett. ;) Skal forsøke å komme meg dit i forbindelse med årsmøtet med BF, men usikker på om jeg får det til, siden det er kort tid etter at jeg har startet i ny jobb.

    SvarSlett
  2. Gratulerer med ny jobb, og så syns jeg absolutt du skulle komme til Kirkenes for tenkt hvor mange hyggelige eks.kollegaer du kunne ha fått snakket med!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar