Gå til hovedinnhold

Bilder og litt tips fra juleferien i USA

                                           Central Park, 17. desember 2011

                                            Central Park, 17. desember 2011

                                          The  Central park Boathouse, en trestjernes restaurant midt i Central
                                           Park, en stor opplevelse. Vi var heldig og fikk bord uten
                                           reservasjon, måtte vente en halv time i baren først, men
                                           det var bare en nytelse.

                                                    Søtsupperoman jeg leste mens jeg var i Brooklyn.

                                          I Brooklyn, posene er fulle av Chinatownstuff!

                                          Applestore på Manhatten. Vi kjøpte oss hver vår ipad.
                                       

Og så hentet vi leiebilen på Manhatten, kjørte i fem dager, gjennom mange stater, måtte stoppe i Fort Payne, Alabama for da kom det tornadovarsel!!!! Spennende og eksotisk for oss, kjedelig for innbyggerne som hadde opplevd dette mange ganger. Vi bodde fem dager i en liten by 15 mil sør for New Orleans, i sumpen, og der opplevde jeg blant annet å få jackpot på casino på julaften! Stor ståhei og masse oppstyr, måtte komme tilbake dagen etter med passet mitt for å få ut pengene, og alle gratulerte meg. Det ble ikke mer enn at vi klarte å bruke ALLE PENGENE I NEW ORLEANS! Men da tok vi oss råd til luksus og elvebåtcruise og hele pakka!
                                                    Stor leilighet i det franske kvartalet i New Orleans.


                                          Vi spiste alligator.....

                                          Og så drakk vi digre hurricanedrinker på berømte Pat o´brians.
                                          (min dattter og venninnen)

Så kjørte vi nordover igjen. Hadde planlagt å feirie nyttårsaften i New Jersey, men så ombestemte vi oss. Washington måtte være den perfekte plassen å feire 2012 på, og dermed havnet vi på dette hotellet!

                                         Grand Hyatt Washington : 5 minutt fra det store hvite huset, og 10 minutter
                                         fra Capitol Hill og 10 minutter fra Smithsonian (og der kommer det en helt
                                         egen bloggpost, for det er litteraturrelatert).

                                          31. desember 2011 - føles allerede litt sånn; "Var vi egentlig der?"

                                          Og her kjører vi inn på Manhatten 1. januar 2012.


                                                                        

Kommentarer

 1. Morsomt reisebrev, som jeg har lest med stor interesse! ;-)

  SvarSlett
 2. Akkurat det med "var vi egentig der?", kan jeg godt skjønne! Bra man kan kikke på bilder etterpå- de juger ikke, så da skjede det nok likevel!

  SvarSlett
 3. Bilferie i USA, var ikke det bra?! Jeg synes det var helt fantastisk å kjøre i USA. Det vil jeg gjøre igjen! Jeg husker jeg ville på Pat O'Brians, men vi gikk bare forbi mens jeg snakket om Oscar Wilde.

  SvarSlett
 4. Takk for titten :) Alltid gøy med slike innlegg!

  Husker jeg tuslet rundt på Manhattan en gang for alt for lenge siden og klarte bare ikke ta det inn over meg. Jeg hadde jo "vært der før" i bilder og filmer...

  SvarSlett
 5. For en juleferie :-) Kjempefint og artig reisebrev!

  SvarSlett
 6. Så herlig, godt nyttår Solgunn!

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige kommentarer!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …

Helga Hjorth : Fri vilje : Kagge : 306 sider

Publisert i Altaposten 14. august 2017

Befriende, modig og forløsende!
Helga Hjorth, Vigdis Hjorths yngste søster har skrevet en roman der hun formidler sin opplevelse av å være en del av et litterært univers – uten mulighet for å svare på det hun opplever som usannhet og falske minner.
Høsten 2016 ga Vigdis Hjorth ut Arv og miljø. Utgivelsen skapte mye støy, og var tema for mange debatter både i og utenfor de litterære miljøene. Bølgene var så kraftige at etterdønningene fremdeles kjennes ett år etter, og med Helga Hjorths roman har debatten blusset opp igjen. Mange mente at Arv og miljø var en selvbiografisk roman, noe Vigdis Hjorth hardnakket dementerte. Hun sa i flere intervju at hvis hun ville skrive en roman om eget liv ville hun kalle hovedpersonen Vigdis, og ikke Bergljot, slik hun hadde gjort i Arv og miljø.
Helga Hjorth har benyttet det samme magiske grepet – det som gjør at man kan skrive selvbiografisk, og likevel kalle det en roman – hun har byttet ut navnene på alle invol…