Cecilie Enger : Kammerpiken - Lydbok, 6 timer og 34 minutt


Underholdende

Noen bøker blir tatt hjem og hørt helt tilfeldig. Jeg har virkelig ikke noe forhold til det norske kongehus, og alt som har med klær og moter og etikette å gjøre fremstår som unødvendig fjasete, så hvorfor jeg kunne like denne boka her er ganske rart. Men jeg har hørt den, og jeg har likt den.

Hovedpersonen er Hilda Cooper. I 1926 kommer hun reisende fra England til Oslo for å bli dronning Mauds kammerpike. Hilda elsker dronning Maud og hun elsker å arbeide med klærne hennes. Vi følger Hilda og andre ansatte ved hoffet gjennom mange år - helt til Hilda dør på 1990-tallet. Hun bodde på slottet i over 60 år! En utrolig fortelling og levende og troverdig fortalt av Gisken Armand.

God bok og godt lest!

Kommentarer

 1. På tide Gisken leser igjen. Har ikke hørt henne siden Gøsta.
  Den høres forsåvidt koselig ut denne boka, og sikkert spennende med insight i Maud og garderoben, men oppe på MÅ lista, havner den ikke.
  Gisken til tross -)

  SvarSlett
 2. Joda skjønner prioriteringslista :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke opptatt av kongehuset, men av klær. Underviser i tekstilefag på vg skole. Takk for tipset denne skal je g få hørt!

  SvarSlett
 4. Kleppanrova: Tror denne kunne ha funka for elevene også - det er noe med kjærligheten til det enkelte plagg, luftinga, og børstinga og omtanken som legges i stellet av klærne.

  Rose-Marie: Flott!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar