Gå til hovedinnhold

Cecilie Enger : Kammerpiken - Lydbok, 6 timer og 34 minutt


Underholdende

Noen bøker blir tatt hjem og hørt helt tilfeldig. Jeg har virkelig ikke noe forhold til det norske kongehus, og alt som har med klær og moter og etikette å gjøre fremstår som unødvendig fjasete, så hvorfor jeg kunne like denne boka her er ganske rart. Men jeg har hørt den, og jeg har likt den.

Hovedpersonen er Hilda Cooper. I 1926 kommer hun reisende fra England til Oslo for å bli dronning Mauds kammerpike. Hilda elsker dronning Maud og hun elsker å arbeide med klærne hennes. Vi følger Hilda og andre ansatte ved hoffet gjennom mange år - helt til Hilda dør på 1990-tallet. Hun bodde på slottet i over 60 år! En utrolig fortelling og levende og troverdig fortalt av Gisken Armand.

God bok og godt lest!

Kommentarer

 1. På tide Gisken leser igjen. Har ikke hørt henne siden Gøsta.
  Den høres forsåvidt koselig ut denne boka, og sikkert spennende med insight i Maud og garderoben, men oppe på MÅ lista, havner den ikke.
  Gisken til tross -)

  SvarSlett
 2. Joda skjønner prioriteringslista :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke opptatt av kongehuset, men av klær. Underviser i tekstilefag på vg skole. Takk for tipset denne skal je g få hørt!

  SvarSlett
 4. Kleppanrova: Tror denne kunne ha funka for elevene også - det er noe med kjærligheten til det enkelte plagg, luftinga, og børstinga og omtanken som legges i stellet av klærne.

  Rose-Marie: Flott!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…