Gå til hovedinnhold

Lest i desember 2011

Jeg har ikke tid til å skrive bokomtaler, men vil jo gjerne ha tellinga, så derfor kommer denne lille oversikten over hva jeg leste i desember 2011:

Lydbøker:

Dette er en historisk roman om en svensk kvinne som i 1905 reiste fra fattige kår i Sverige og endte opp som uendelig rik bordellmamma i Mozambique. Lydboka er på 9 cder og spilletiden er 10 timer og 51 minutt, de siste to cdene var så spennende at jeg knapt fikk puste. Jan Grønli er en flink oppleser.Mitt første møte med Tomas Espedal, og selv om jeg begynner å bli indelig lei middelaldrene og gamle norske menn sin umåtelige lyst til å fortelle hele verden hvor fælt de har det. Nemlig! Trond Brænne leser som alltid perfekt.

Og så over til kategorien papirbøker:


Nydelig omslag, dårlig bok om zombier i Paris. Hadde tenkt å anmelde den, men klarte ikke å opparbeide energi nok til det. Nok skrevet!

Denne boka elsket jeg. Har tatt med bok to hjem fra biblioteket i dag og gleder meg til å lese videre om Taneli og Lina.Denne boka leste jeg mens jeg var i Brookyn, tok bilde av brua og husene med boka i veska, men boka i seg selv var ikke imponerende. Fattig ung kvinne fra Irland reiser til Brooklyn, der treffer hun en italiensk gutt, hun må tilbake til Irland når noe trist skjer hjemme, den manipulerende mora styrer henne dit hun ikke vil, og veldig typisk dameroman preg over denne.

Her er et bilde jeg tok - ganske likt :-)
Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…