Forberedelser til Finnmark internasjonale litteraturfestival!

Aud Midsund : Karoline - en romanserie fra Finnmark

Aud Midsund er en av forfatterne som kommmer til Finnmark internasjonale litteraturfestival og hun skriver en historisk romanserie fra Finnmark.

Handlingen er lagt til Kirkenes og fortellingen starter i 1888. Den unge og vakre (selvfølgelig) Karoline reiser nordover for å hjelpe familien sin i en tøff tid. Her møter hun den vakre og staute nabobonden og kjærligheten blomstrer, men selvfølgelig ikke uten sjalusi, misforståelser og dramatikk.

Det som gjør denne serien spesiell er at forfatteren tar utgangspunkt i historiske hendelser og kjente personer i Finnmark. Legefruen Ellisif Wessel er skrevet inn i fortellingen, og russehandel og etniske konflikter mellom samer, nordmenn og kvener er en del av fortellingen.

Jeg leste den første boka på noen timer. Den er superspennende og lettlest og jeg gleder meg til å intervjue forfatteren om hvordan hun arbeider med blant annet bakgrunnstoff når hun skriver.

Søndag 4. mars klokka 10 skal Aud Midstund og jeg snakke om serien, og jeg gleder meg allerede! Kommer du til Kirkenes og hører på?

Kommentarer