Gå til hovedinnhold

Song for Eirabu II kommer til å selge godt! Eller?

Den store, viktige og riktige redningsaksjonen for Song for Eirabu pågår. Har du fått med deg aksjonen, og har du bestilt?
Forfatteren, psykologen og bloggeren Kristine Tofte skrev den 13. januar på bloggen sin Vinterljos at hun nå var i sluttspurten med Song for Eirabu, men at hun ikke kom til å skrive flere fantasybøker, markedet ville rett og slett ikke ha den. En av norges mest kjente bloggere, Ida Jackson blogget om Song til Eirabu og hvor godt hun likte den første boka, og hvor dumt det var at Kristine nå skulle slutte å skrive fantasy. Det strømmet på med kommentarer og oppfordringer om å forhåndsbestille toern som er planlagt utgitt 1.juni.

Jeg anmeldte Song for Eirabu, bind 1 - Slaget på Vigrid da den kom ut i 2009 og jeg ga den terningkast 5! Nå har jeg selvfølgelig forhåndsbestilt bok 2!

Ps : I skrivende stund ligger Song for Eirabu, bind 2 på andreplassen på haugenbok.no over ukens toppsalg, og det er nesten så jeg blir litt rørt over å få være med på det.


Kommentarer

 1. Eirabu er ei klassebok.
  Jeg leste Toftes innlegg for noen uker siden og ble overrasket. Har ikke lest en eneste dårlig omtale av boka så jeg innbilte meg at det var en storselger?? Merkelige greier.

  , men, for å ha sagt det.
  Jeg liker ikke å gå rundt i årevis å vente på oppfølgere, og angrer bittert at jeg ikke ventet med å lese første boka til iår.
  Det gjelder deg også Tiller.
  Hører du???

  SvarSlett
 2. Har ikke lest denne boken enda, men har hørt mange fine ord om den. Har notert den ned på leselista mi over bøker jeg må lese i år! La meg til som følger av bloggen din:)

  SvarSlett
 3. Ingalill: Ja, Eirabu er en klassebok og jeg var også sikker på at det solgte som hakka møkk, men neida....
  Og det nytter ikke å rope på Tiller på denne bloggen, han er jo sikkert ikke selvpiner heller, for jeg har Tillerfobi, og holder meg LANGT unna alt som er Tillerrelatert!

  Isabella: Så hyggelig, og selvsagt må du lese Song for Eirabu!

  SvarSlett
 4. Jeg er overbevist om at Tiller googler seg selv daglig, og ord som Tillerfobi er en klokkeklar del av repertoaret. Noe som gjør denne bloggen til den beste kanalen hvis man vil kontakte Tiller.
  (((nr.3 nå)))

  SvarSlett
 5. Jeg humreler mens jeg ser for Tiller søke etter skikane på nettet; tillerfobi er vel ikke helt sånn dagligdags?

  SvarSlett
 6. Eirabu var fantastisk! Dette er bare trist. Krysser fingrene for at vi nå sammen med Ida Jackson og andre kan få folks øyne opp for Kristine Toftes vidunderlige verden.

  SvarSlett
 7. Enkelte bloggere har mye makt! Ida Jackson er helt klart en av dem, morsomt å være med på dette :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …