Gå til hovedinnhold

Hurra! Jeg skal intervjue Aina Basso på hurtigruta!Torsdag 1. mars skal jeg altså intervjue Aina Basso på hurtigruta MS Nordkapp. Det hele er et arrangement i regi av Finnmark internasjonale litteraturfestival. Aina Basso kommer i disse dager ut med sine tredje roman; Inn i elden, og den handler blant annet om hekseprosessene i Finnmark på 1600 tallet. Jeg har lest boka, anmeldelsen kommer i avisa til uka og spørsmålene mine til Aina er nesten ferdig. Jeg gleder meg masse, masse, masse til 5 intense og sikkert fabelaktige dager i Kirkenes. 

Programmet til festivalen ligger som pdf på festivalen sin hjemmeside, eller du kan trykke på denne lenken!

Leste den første boka til Aina Basso da den kom ut, og jeg elsket den. Blogget om det, og hvis du vil lese hva jeg mente så kan du trykke på denne lenken!

Kommentarer

 1. Jetsettgunn -)
  Det høres spennende ut og så erfaren som du begynner å bli med bokbading og forfatterspotting på flyplasser, regner jeg med du gjør en strålende jobb.

  Jeg har kun lest den første til Basso, men likte den godt!

  (ordrebekreftelsene driver meg til vanvidd!!)

  SvarSlett
 2. Så spennende da Solgunn, gleder meg til å lese intervjuet - for du kommer vel til å poste det på bloggen? :-)

  SvarSlett
 3. Først og fremt, altså har jeg ordrebekreftelse altså? Jeg irriterer meg grønn og lilla over andres, og så har jeg det sjøl? Merksnodig! Skal fixes nå!

  Og så: Jeg kommer sikkert til å skrive en bloggpost om hvordan det gikk på intervjuet :-)

  SvarSlett
 4. Fytte rakkern skinn og bein, så KULT! Beklager kult-uttrykket, særlig siden jeg hvinte mens jeg skrev det, men dette var jo skikkelig stas :)))) Lykke til du flinke menneske!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …