Gå til hovedinnhold

Shilpi Somaya Gowda : Indias datter                                     Perfekt ferielektyre


Det handler om ekteparet Somer og Krishnan som ikke får barn. De bor i USA, har god økonomi og ønsker seg så sterkt sitt eget barn. Krishnan er fra en velstående familie i India, og de bestemmer seg for å adoptere et indisk barn. I India er/var det ikke uvanlig å sette ut jentebarn for å dø, og en jente, Usha/Asha er egentlig tiltenkt en slik skjebne, helt til moren bestemmer seg for å trosse mannen sin og levere henne på et barnehjem. Den amerikanske legefamilien får Usha/Asha og hun vokser opp i USA.
Senere reier hun til farens familie i India og der får hun kjenne på kulturforskjeller, og om hun er indisk eller amerikansk.

Denne leste jeg da jeg var på Mallorca, og det var en fin sommerbok. Lettlest, lettfordøyelig og litt spennende.

Ellers kan jeg nevne at dette var en av mange bøker som står på min leseliste før turen til India i oktober - jeg har heldigvis mange bøker igjen!

Kommentarer

 1. Takk Solgunn....den skal settes på min leseliste også. Jeg leser pt. en bok fra India som heter Mellom attentatene...

  SvarSlett
 2. Så fint :) Fikk nettopp denne boken i gave, og gleder meg veldig til å lese. Skal definitivt ta den med på ferie!

  SvarSlett
 3. Dette er en av mine favorittbøker:) Nydelig skrevet bok:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. Fru Tunheim : Jeg tror Mellom attentatene er mye skumlere og dystrerer enn Indias datter, så da har du virkelig noe å glede deg til.

  Elikken : Ja - tror ikke du blir skuffet. Det er en feel-good bok!

  Gråbekka: Takk takk :-)

  SvarSlett
 5. Denne har jeg hørt om fra en kollega, som bare hadde positivt å si. Takk for tipset.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…