Gå til hovedinnhold

Shilpi Somaya Gowda : Indias datter                                     Perfekt ferielektyre


Det handler om ekteparet Somer og Krishnan som ikke får barn. De bor i USA, har god økonomi og ønsker seg så sterkt sitt eget barn. Krishnan er fra en velstående familie i India, og de bestemmer seg for å adoptere et indisk barn. I India er/var det ikke uvanlig å sette ut jentebarn for å dø, og en jente, Usha/Asha er egentlig tiltenkt en slik skjebne, helt til moren bestemmer seg for å trosse mannen sin og levere henne på et barnehjem. Den amerikanske legefamilien får Usha/Asha og hun vokser opp i USA.
Senere reier hun til farens familie i India og der får hun kjenne på kulturforskjeller, og om hun er indisk eller amerikansk.

Denne leste jeg da jeg var på Mallorca, og det var en fin sommerbok. Lettlest, lettfordøyelig og litt spennende.

Ellers kan jeg nevne at dette var en av mange bøker som står på min leseliste før turen til India i oktober - jeg har heldigvis mange bøker igjen!

Kommentarer

  1. Takk Solgunn....den skal settes på min leseliste også. Jeg leser pt. en bok fra India som heter Mellom attentatene...

    SvarSlett
  2. Så fint :) Fikk nettopp denne boken i gave, og gleder meg veldig til å lese. Skal definitivt ta den med på ferie!

    SvarSlett
  3. Dette er en av mine favorittbøker:) Nydelig skrevet bok:) Ha en fin kveld:)

    SvarSlett
  4. Fru Tunheim : Jeg tror Mellom attentatene er mye skumlere og dystrerer enn Indias datter, så da har du virkelig noe å glede deg til.

    Elikken : Ja - tror ikke du blir skuffet. Det er en feel-good bok!

    Gråbekka: Takk takk :-)

    SvarSlett
  5. Denne har jeg hørt om fra en kollega, som bare hadde positivt å si. Takk for tipset.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …