Gå til hovedinnhold

Hva er oddsen liksom?Ja, hva er oddsen for at den amerikanske forfatteren Reif Larsen kommer til Norge på besøk? Kanskje ikke så veldig høy. Han har gitt ut bok på Cappelen i 2010 og den boka elsket jeg! Jeg ga den en 5er, og det var fordi det ble for mye av det gode, men likevel, det var en tåkrølleopplevelse.

Men nå kommer han til Alta. Og DET må det være høye odds på! Og jeg skal hente han på flyplassen, og det eneste han skal gjøre i Alta er å snakke på biblioteket mitt. Yohooooo!

Og tenkt at jeg når jeg var i Washington nyttårsaften så tenkte jeg masse på den godeste Reif, for han har jo skrevet om Smithsonian - og nå har han visst også lest bloggpostene mine og jeg syns at dette er litt sånn - er det mulig opplevelse!

Ja, det var nå egentlig bare det jeg skulle stikke innom for å si. Har lest masse bøker, og hørt mange lydbøker, så det kommer en samlebloggpost snart.


Kommentarer

 1. Lillehammer har jo ingenting å stille opp med mot Alta og DEG. Du trekker forfattere, renner på flyplasser og drikker med bermen.

  Gratulerer.
  (boka har jeg ikke fåt lest ennå
  og what's up med den lange bloggpausen??)

  SvarSlett
 2. Akk, hadde det bare vært meg, men neida, Reif kommer til Finnmark for å gjøre research til sin nye bok og han reiser videre østover allerde fredag......

  Bloggpausen skyldes ren latskap! Og litt pollenallergi, og høyt tempo generelt, men likevel, mest latskap :-)

  SvarSlett
 3. Reif! Det var jo et morsomt navn må jeg få lov å si. Og du er heldig som får møte ham. I Alta! All the best!

  SvarSlett
 4. Hyggelig å ha deg tilbake på bloggen, Solgunn! Det blir spennende med forfatterbesøk - og tenkt at han til og med har lest bloggen din :) Jeg hadde ikke fått med meg anmeldelsen av boka, så takk for linken. Jeg er litt sær og liker fotnoter i bøker, så dette hørtes lovende ut!

  SvarSlett
 5. Nå kjenner jeg bare et bokhjertet mitt ble glad av dette innlegget:-)

  SvarSlett
 6. I all enkelhet:

  Jeg fniser opprømt og henger meg på Knirk sin kommentar!

  SvarSlett
 7. Yes - i am very happy that he will come to Alta, men nå må den der vekterstreiken avsluttes, hvis ikke er jeg redd jeg går glipp av møtet med Reif! Flyplassen i Alta har vært stengt siden mandag morgen...uæhahfka!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…