Gå til hovedinnhold

Hva er oddsen liksom?Ja, hva er oddsen for at den amerikanske forfatteren Reif Larsen kommer til Norge på besøk? Kanskje ikke så veldig høy. Han har gitt ut bok på Cappelen i 2010 og den boka elsket jeg! Jeg ga den en 5er, og det var fordi det ble for mye av det gode, men likevel, det var en tåkrølleopplevelse.

Men nå kommer han til Alta. Og DET må det være høye odds på! Og jeg skal hente han på flyplassen, og det eneste han skal gjøre i Alta er å snakke på biblioteket mitt. Yohooooo!

Og tenkt at jeg når jeg var i Washington nyttårsaften så tenkte jeg masse på den godeste Reif, for han har jo skrevet om Smithsonian - og nå har han visst også lest bloggpostene mine og jeg syns at dette er litt sånn - er det mulig opplevelse!

Ja, det var nå egentlig bare det jeg skulle stikke innom for å si. Har lest masse bøker, og hørt mange lydbøker, så det kommer en samlebloggpost snart.


Kommentarer

 1. Lillehammer har jo ingenting å stille opp med mot Alta og DEG. Du trekker forfattere, renner på flyplasser og drikker med bermen.

  Gratulerer.
  (boka har jeg ikke fåt lest ennå
  og what's up med den lange bloggpausen??)

  SvarSlett
 2. Akk, hadde det bare vært meg, men neida, Reif kommer til Finnmark for å gjøre research til sin nye bok og han reiser videre østover allerde fredag......

  Bloggpausen skyldes ren latskap! Og litt pollenallergi, og høyt tempo generelt, men likevel, mest latskap :-)

  SvarSlett
 3. Reif! Det var jo et morsomt navn må jeg få lov å si. Og du er heldig som får møte ham. I Alta! All the best!

  SvarSlett
 4. Hyggelig å ha deg tilbake på bloggen, Solgunn! Det blir spennende med forfatterbesøk - og tenkt at han til og med har lest bloggen din :) Jeg hadde ikke fått med meg anmeldelsen av boka, så takk for linken. Jeg er litt sær og liker fotnoter i bøker, så dette hørtes lovende ut!

  SvarSlett
 5. Nå kjenner jeg bare et bokhjertet mitt ble glad av dette innlegget:-)

  SvarSlett
 6. I all enkelhet:

  Jeg fniser opprømt og henger meg på Knirk sin kommentar!

  SvarSlett
 7. Yes - i am very happy that he will come to Alta, men nå må den der vekterstreiken avsluttes, hvis ikke er jeg redd jeg går glipp av møtet med Reif! Flyplassen i Alta har vært stengt siden mandag morgen...uæhahfka!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …