Gå til hovedinnhold

Mallorca

Vårferien gikk til Mallorca i år, og der har jeg ikke vært før. Vi fikk oss billige billetter, 800 kroner pr. person inkludert fly og hotell  med Ving, og jeg hadde ikke store forhåpninger om standarden på noe som helst. Det viste seg at jeg ikke hadde trengt å uroe meg. Vi havnet på et tre stjerners hotell i Alcudia, i en stor leilighet med kjøkken, soverom og stort og fint bad. Vi leide bil i tre dager og kjørte rundt omkring, og var to netter i Palma. Jeg reiser gjerne tilbake til Mallorca! Likte øya og likte stemningen i de små landsbyene. 


                                            Gamlebyen i Alcudia

                               Vi hadde cabriolet :-)


Port de Soller. Mens vi var her (jeg drakk rødvin i sola og koste meg, mens Pål drakk kaffe, sjåfør som han var) ringte telefonen. Det var Cappelen Damm som kunne fortelle at vi hadde vunnet Cappelen Damm sin Rough Guides konkurranse. Premien var et reisegavekort med Ving med en verdi på 10 000 kroner. Jubelen sto, ikke akkurat i taket, men jeg sparket litt ekstra i sanden og tok en ekstra stor slurk rødvin. Yippi! Og tusen takk! Og så kjørte vi til Palma og så på katedralen, gamle slott, trange gater og sånt som hører med til byferie i Europa.


Jeg hørte Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill, og jeg leste den siste boka til Lori Lansens. Perfekt ferielektyre!

Kommentarer

 1. Heldige, heldig du som hadde så fin en ferie og i tillegg vant en tur :-) Men Solgunn, du har nok fortjent det!! :-)

  SvarSlett
 2. Flott du har hatt, og fine bilder

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Jeg holder også på med Lori Lansens "reisen hjem." Bra bok:-)

  SvarSlett
 4. Gråbekkea : Takk, takk

  Groskro: Jepp, føltes veldig fortjent!

  Ingunn : Så morsomt at du også har en blogg, og tusen takk!

  Karin : Takk, takk og ja :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …