Belfast

Belfast er en fantastisk by! Det tar to timer å reise hit med tog fra Dublin, og kjøper du billett på togstasjonen koster det 20 euro for en enkeltreise. 


Jeg reise fra Dublin tidlig om morgenen, og hadde sett frem til flere timer med god utsikt, grønne daler og dype fjorder, men det var ganske kjedelig. Ingen spektakulære landsskapsscener utspilte seg og dermed fikk jeg tid til å lese i Hulder. En veldig spennende barne/ungdomsbok skrevet av Tonje Tornes. 


Vel fremme i Belfast gikk vi på oppdagelsesferd og oppdaget en liten kafe. Vi gikk inn og bestilte kaffe, så skjønte vi at vi hadde spasert rett inn i Belfasts historie. Vi satt nemlig i den berømte Good vibrations, - platesjappa som ble grunnlagt i den farligste gata i Belfast, mens bombene smalt og folk hatet hverandre bar aktivister inn vinylplater og møbler og etablerte platebutikk. Nå er det i tillegg en bruktbutikk for klær der, og jeg kjøpte meg en skinnjakke for 30 pund.


Belfast har et vakkert bibliotek som selvfølgelig ligger i Library street. Dette er taket.

Biblioteket! 


Veggmaleri midt i Belfast sentrum.

Kommentarer

 1. Heisann, partygirl
  , eller rettere sagt, you, vitebegjærlige og kulturelt nysgjerrige globetrotter.

  (Og jeg sier det med engang, før unskyldningene begynner å komme, jeg har ikke løpt en meter siden lørdag og ikke akter jeg å gjøre det heller.) Biblioteket var nydelig og jeg elsker slike plate/bok/brukt/kafeer.

  SvarSlett
 2. Artig å se og lese Solgunn! Jeg var selv i Belfast mest bare en kveld og en natt tror jeg, kan ikke huske at jeg var på noe der på dagtid? Vel, en flott pub var vi på.. og stemningen i Belfast var helt annerledes enn i Dublin, som om man merket den harde historien på en måte. Kos deg videre.:)

  SvarSlett
 3. Ingalill ; likte globetrotter best :-) lykke til i morgen! Jeg springer ikke, skal heie på deg og se etter deg, og unnskyldninger har jeg flusst av.

  Belfast var uberkul og Dublin var kun gøy på kveldene. Ellers var det en trist by med masse fattigdom og søppel.

  Anita : ja, selvfølgelig har du vært i Belfast :-) likte Belfast mye bedre enn Dublin. Belfast var åpen og varm og lys!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar