Suzanne Collins : Gregor i Underlandet : Lydbok – 6 timer og 18 minutt
Ganske spennende

Suzanne Collins ble verdensberømt etter at hun skrev Dødslekene, Fugl Føniks og Opp i flammer. Jeg hørte disse bøkene som lydbøker og likte dem godt.

Men før den bestselgende trilogien skrev Collins en serie for yngre barn, og hele serien blir nå oversatt til norsk. Denne gang er målgruppen litt yngre barn, men det skal til gjengjeld komme hele 5 bøker i serien, så hvis bøkene er bra er det mye å se frem til.

Historien starter i en bygård i New York. Gregor er 11 år og bor sammen med moren og to yngre søstre. Faren forsvant for noen år siden, og mange tror at han er død, men Gregor vet at faren ikke er død, det føler han på seg.

Moren arbeider mye, og da den mellomste søstra reiser på sommerleir er det Gregor som må passe lillesøstra Boots. På en tur ned i vaskekjelleren kryper Boot bort til et hull og ramler nedi hullet, og når Gregor skal prøve å få henne opp ramler han også ned. Og de faller og faller og faller, og det er som om de blir løftet av en slags vind, samtidig som de faller. De reiser innover i noe som fortoner seg som verdens indre. Der møter de enorme kakerlakker, rotter, flaggermus og mennesker med lilla øyne. Og lilla er favorittfargen til Boots.

Det finnes en profeti i Underlandet, og når Gregor og Boots dukker opp settes de i forbindelse med den profetien. Det skal kjempes en kamp mellom det gode og det onde og i kjent Suzanne Collins stil er det ganske dramatisk. 12 skal i krigen, 4 skal dø. Og når man er blitt kjent med mange av de 12 blir det jo litt dramatisk.

Forlaget skriver at dette er en bok som er beregnet på barn fra 10 år og oppover. Her syns jeg nok at de kan trekke alderen ned, og kanskje elever helt ned til første klasse kan kose seg med denne.

Jeg gleder meg litt til bok nummer to som skal komme i disse dager, og regner med å høre den også som lydbok.

Christoffer Staib leser som vanlig veldig bra.

P.S - takk til Mari som gjorde meg oppmerksom på en faktafeil i teksten (som nå er rettet opp)

Kommentarer

 1. Kjempefin bok! Er nok enig med deg at den aldersgrensen kan gå helt ned til 6 års alderen. Synes selv den var veldig spennende og litt rørende. Kjempefin omtale av boken. Gleder meg til å skrive om den også. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Jeg likte hun lillesøstera! Og enig i at alderen gjerne kan trekkes ned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boots er tøff hun! Er begynt på bok to, som til nå fremstår enda litt barnsligere enn første bok.

   Slett

Legg inn en kommentar