Lene Kaaberbøl : Villheks; Kimæras hevn – Samlaget, 150 sider
Dette er tredje boka om den unge villheksa Clara. Clara bor i byen sammen med mammaen sin, og så har hun en villvenn, en katt som hun er bundet sammen med sjelelig. Katta til Clara er stor og svart og veldig bestemt og så heter han Katt. Rett og slett.

Clara har en bestevenn som ikke har noen magiske egenskaper, Oscar. Oscar vet at Clara er villheks, og selv om han hadde lovet aldri å fortelle det til noen, så hadde hemmeligheten glippet ut av ham en dag. Og nå er det noen som mobber Clara på skolen. Ingen tror at hun er en heks, men alle tror at hun tror at hun er en heks.

Clara havner i slåsskamp med en av de største guttene på skolen, og han blir så sterkt skadet at han lenge svever mellom liv og død. Ingen skjønner hvordan han har fått så store skader, og Clara må reise til villhekstanta si for å få svar. Og nå blir det skikkelig skummelt. For det viser seg at noen har kommet inn i kroppen til Clara og laget en skikkelig stor knute, og inni den knuten ligger noe stort og mørkt som er sultent og ondt og som kan ødelegge den lille villheksa og hennes beste villheksvenn, Katt.

Jeg har jo lest alle tre bøkene, og dette var den mest spennende hittil. Det er mørkt, skummelt og ganske mye ondskap, og aldersanbefalingen på 8 år er litt lav synes jeg. Men boka er god, og moralen er tydelig tilstede. Du må kjempe for godhet, og du må tørre å ta opp kampen mot det onde, selv om det kan koste deg livet. Bok fire er visst allerede oversatt til norsk/nynorsk og jeg skal be barnebibliotekaren vår om å bestille den inn så fort som mulig.

Anbefales!

Her er lenken til omtalen fra bok 2 (samleomtale - liten sak om bok 2)

Kommentarer

 1. Har ikke kava meg til å lese noen av disse bøkene ennå, enda jeg har hørt mye fint om dem:) Liker jo ondskap og skummelhet i bøkene, spennende! Takk for omtalen, den var fin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Gråbekka :-) Så lenge det kun er i bøkene ondskap og bøkene finnes er det greit for meg også.

   Slett
 2. Har lest alle tre jeg også og skal begynne på den fjerde boken i kveld. Er enig med deg at den tredje boken var den mest spennende så langt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å begynne på den fjerde kjenner jeg.

   Slett

Legg inn en kommentar