Gå til hovedinnhold

Lene Kaaberbøl : Villheks; Kimæras hevn – Samlaget, 150 sider
Dette er tredje boka om den unge villheksa Clara. Clara bor i byen sammen med mammaen sin, og så har hun en villvenn, en katt som hun er bundet sammen med sjelelig. Katta til Clara er stor og svart og veldig bestemt og så heter han Katt. Rett og slett.

Clara har en bestevenn som ikke har noen magiske egenskaper, Oscar. Oscar vet at Clara er villheks, og selv om han hadde lovet aldri å fortelle det til noen, så hadde hemmeligheten glippet ut av ham en dag. Og nå er det noen som mobber Clara på skolen. Ingen tror at hun er en heks, men alle tror at hun tror at hun er en heks.

Clara havner i slåsskamp med en av de største guttene på skolen, og han blir så sterkt skadet at han lenge svever mellom liv og død. Ingen skjønner hvordan han har fått så store skader, og Clara må reise til villhekstanta si for å få svar. Og nå blir det skikkelig skummelt. For det viser seg at noen har kommet inn i kroppen til Clara og laget en skikkelig stor knute, og inni den knuten ligger noe stort og mørkt som er sultent og ondt og som kan ødelegge den lille villheksa og hennes beste villheksvenn, Katt.

Jeg har jo lest alle tre bøkene, og dette var den mest spennende hittil. Det er mørkt, skummelt og ganske mye ondskap, og aldersanbefalingen på 8 år er litt lav synes jeg. Men boka er god, og moralen er tydelig tilstede. Du må kjempe for godhet, og du må tørre å ta opp kampen mot det onde, selv om det kan koste deg livet. Bok fire er visst allerede oversatt til norsk/nynorsk og jeg skal be barnebibliotekaren vår om å bestille den inn så fort som mulig.

Anbefales!

Her er lenken til omtalen fra bok 2 (samleomtale - liten sak om bok 2)

Kommentarer

 1. Har ikke kava meg til å lese noen av disse bøkene ennå, enda jeg har hørt mye fint om dem:) Liker jo ondskap og skummelhet i bøkene, spennende! Takk for omtalen, den var fin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Gråbekka :-) Så lenge det kun er i bøkene ondskap og bøkene finnes er det greit for meg også.

   Slett
 2. Har lest alle tre jeg også og skal begynne på den fjerde boken i kveld. Er enig med deg at den tredje boken var den mest spennende så langt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å begynne på den fjerde kjenner jeg.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …