Tore Renberg : Vi ses i morgen : 19 timer og 38 minutt


For en fantastisk bok! Vi er i Stavanger, og ikke i byens finere miljøer. Vi følger mange ulike mennesker og i løpet av noen høstdager skal livene til de fleste av de involverte forandres for alltid. Det er den tafatte Pål og hans to tenåringsdøtre, det er Hillevågsgjengen, det er den vakre men sinte fosterhjemsgutten, den vakre, men døve jenta, den ikke så vakre, men mer villige kristne Sandra, det er gutten som sniffer og den onde broren hans, og enda noen flere.

På en helt mesterlig måte bygges historien opp mot en avslutning som alle skjønner ikke kommer til å ende så veldig bra, men hvem som kommer dårligst ut er ikke så enkelt å gjette seg til. Språket er nydelig og Renberg viser stor menneskekunnskap. Dette er virkelig bra, og jeg skjønner alle de gode anmeldelsene denne boka har fått. Jeg likte spesielt godt at Renberg har fjernet seg fra å skrive om SEG SELV. Jeg er så indelig lei all navlebeskuingen i norsk skjønnlitteratur, så dette var deilig befriende. 

Tore Renberg har selv lest inn boka og det fungerte helt utmerket. Jeg vil ha mer!

Her er et intervju som NRK publiserte før Vi ses i morgen ble lansert. 

Andre bloggere som har lest/hørt om skrevet om den er:


Kommentarer

 1. Alltid like spennende å lese omtaler av denne boken. Ser at det er veldig få som likte den så dårlig som meg :) Vel, vel bra at du hadde en fin leseopplevelse - god påske!

  SvarSlett
 2. Ja! Det er akkurat det det er - en skikkelig historie.
  Ang. opplesingen. Jeg skulle ønske, ønske at det var Renberg som leste Knausgård og ikke Ribu - nærmere i dialekt og lettere å identifisere med selveste Knaus - og derfor lettere å holde unna alle andre bøker vi hører.

  Ikke vær redd. Det kommer mer. Det må det, med verdens vidåpneste slutt. I løse lufta. Jeg likte forresten ikke det med at Daniel kom snikende til Hillevågene - han kommer jo til å snurre dem rundt lillefingeren.
  Renberg: Don't let it happen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, klart det må komme mer - hvem er faren f.eks? Enig med deg i at Daniel hos Hillevågingene passet dårlig, og jeg gleder meg vilt og uhemmet til neste bok.

   Slett

Legg inn en kommentar