Jeg rydder og pakker og finner gamle skatter

Når man skal flytte må det pakkes. Når det pakkes bør det ryddes. Når det ryddes bør det sorteres. Og når det sorteres bør det deles. Eller? Jeg så at Knirk også rydder, og hun har laget et blogginnlegg der hun trekker frem de barnebøkene hun aldri vil kvitte seg med. Her er noen av mine. 

Ps - Den oppmerksomme leser vil se at enkelte av bøkene har stempel og lapp inni - det var slik mitt private bibliotek så ut når jeg var ca. 10 år. Jeg hadde Langørestempel fra Donald og så hadde jeg sånne klistremerkelapper man brukte å ha på trekkpapir på skolebøkene. Så satt jeg hjemme i gangen og lånte ut til de som måtte komme forbi. 

Kommentarer

 1. Og her klarte jeg å slette en kommentar fra Elin fra
  Avennenverden - sorry, men her er svaret:
  Ja - det er masse bøker fra Bokklubbens Barn her og når jeg tenker etter er jeg så takknemlig for at foreldrene mine meldte meg inn der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her var det masse kjent! Jeg ble også innmeldt i Bokklubbens Barn og har fremdeles mange av bøkene derfra. De står dessverre i hylla, ulest av ungene mine som har - tro det eller ei - NULL leseinteresse!? Gulltopp, Guro, Lykkebarna og Pippi. Samtlige står i hyllene mine. Jammen fikk jeg lyst til å ta en tur ned memory lane etter innlegget ditt! Kjekt! (selv om rydding ikke står på planen - once on the shelf, forever on the shelf er mitt motto når det gjelder bøker... -)

   Slett
  2. Kjenner til det der med uleste skatter i bokhylla. Min datter har heller ikke vært interessert i å lese de gode gamle barnebøkene.
   Jeg gir bort masse bøker hvert år, og nå har jeg akkurat levert 15 poser med bøker til et loppemarked. På denne rydde og flyttesjauen regner jeg med at vi kvitter oss med alt av gamle tegneserier og dvder. Hurra!

   Slett
 2. Så artig å finne igjen bøker du har likt godt! Jeg kjenner igjen mange fra egen barndom, og mest fra mine barns barndom. Håper at barnebarna vil lese noe av dette. I alle fall leser mine barn høyt for dem, noe jeg syns er veldig bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høytlesning er jo så koselig :)

   Slett
 3. Tom i villmarka :-) Elsket den boka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp, leste den mange ganger :)

   Slett
 4. Flashback! Gulltopp, Lykkebarna, Pippi - herlighet. Lommelykt under dynen etter at lyset var slukket og en skulle sove! Herlig tid, blir ikke det samme når en kan lese lovlig hele natten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du helt rett i - det som er litt forbudt er jo morsommere - eller kanskje ikke i dag.......Men før - i gamledager :)

   Slett
 5. Herregud hvor mange tårer jeg har grått til Tom i Villmarka.
  Førøvrig en av de få bøkene jeg har fått sønnen til å lese som han har gjort ferdig og likt. Blir blank i øynene bare av å se omslaget.
  Ellers er det jo fantastisk hvor felles litterært barnegods vi har. Vår generasjon. Vi så nok de samme tv-programmene også, og spiste orange barne-tv-godt-pose, 18.00, etter verdens lengste tippekamp. Jeg kan fremdeles huske hvor nervepirrende skumle mine første Gulltoppbøker var.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble fotballfrelst av de der tippekampene! Benket meg foran TV i påvente av godteposen 18.00. Fikk med meg nyhetene også 17.55 - ikke mange unger som ser NRK nyhetene på TV i såpass ung alder heller, tenker jeg. Mors hjemmelagde pizza annenhver lørdag og hjemmelaget pommes frites med grillkylling. Finske filmer mandagen synes jeg å huske, lekestue tirsdager og ihvertfall Derrick på fredagen. Ja dette ble mimring gitt - og en flott barndom, synes jeg å huske :-)

   Slett
  2. Gulltoppbøkene slukte jeg, og så ville jeg være Gulltopp. For hun var så klok og pen og hadde så rike foreldre. Morsomt å mimre.

   Klart vi så de samme tv-programmene, og spiste noe av den samme maten - kanskje.... Jeg husker lørdagene med grillet kylling, potetmos og - det beste av alt, potetgull med paprika, servert til kyllingen. Og så hadde vi en stor brusflaske på deling. Ah - det var tider det.

   Slett

Legg inn en kommentar