Gå til hovedinnhold

Jeg er nesten helt sikker på at du ikke kjenner denne appen

Tenk hvis det fantes en app som ga deg boktips til steder du har lyst å besøke, eller bare lyst til å lese mer om? En app som når du søker på Alta får opp bøker der hele eller deler av handlingen er lagt til Alta. Jeg hørte om denne appen for noen måneder siden, men lastet den ikke ned, og plutselig hadde jeg glemt den. Men så kom jeg over en gammel pressemelding der denne appen ble nevnt, og jeg lastet den ned med en gang. Jeg søkte på Alta, og fikk opp bøker jeg kjente og har anmeldt:
Da jeg søkte på Finnmark fikk jeg opp 174 titler, og 3 av de første treffene har jeg lest og anmeldt:Og så tar jeg med noen av de andre søkene jeg gjorde. Jeg skal snart til Miami, og skal prøve denne  reiseappen for å finne spennende litteratur. 

Lurer du på hva appen heter? Svaret er reisebiblioteket og appen er helt gratis. Hadde du hørt om denne før? 

Kommentarer

 1. Ja, denne har jeg hørt om før. Har brukt den flere ganger. Det begynner å bli en stund siden den kom.. Kjempebra app!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du hadde hørt om den! Så bra - syns nemlig markedsføringen av denne har vært særdeles dårlig.

   Slett
  2. Fant en sånn flyer på biblioteket en gang angående appen, og lastet den ned, da hadde jeg iPhone. Skiftet til android i vår, og har ikke prøvd å laste den ned nå, unngår apper før jeg trenger dem. Men jeg har iPhone på jobb så muligheten er fortsatt der.

   Slett
  3. Ja, så lenge man vet at det finnes en mulighet. Kanskje de stort sett har reklamert for appen på bibliotekene, og i liten grad lagt det ut på nett.

   Slett
  4. Det er mulig, har ikke sett info om den andre steder..

   Slett
 2. Kult.
  Takk for tipset!
  Ann-iren

  SvarSlett
  Svar
  1. You welcome! Så du forresten at jeg hadde søkt opp Visby?

   Slett
 3. - Men den fins frustrerende nok ikke i androidversjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sikkert på grunn av at det er biblioteksentralen som eier den og den er jo så lite kjent at det er få androidbrukere som presser på.

   Slett
 4. Kjente den ikke, men finner den heller ikke for Android..? Interessant!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - du og Ellikken kan starte lobbyvirksomhet mot biblioteksentralen. Kanskje det hjelper?

   Slett
 5. Aldri høyrt om, og er uaktuell sidan eg har android, men eit godt tips likevel. Eg skal rette ein førespurnad til bibliotelsentralen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! og samtidig betenkelig at oppdaterte bokelskere ikke kjenner til denne muligheten. Det er litt ironisk at bibliotekene som er formidlingens høyborg ikke klarer å få ut informasjon om sine egne produkt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Intervju med Roy Jacobsen - om Rigels øyne, om Russland, om spekulasi og veldig mye annet

Publisert i Altaposten 25. september Jeg er på jorda for å skrive romaner
Roy Jacobsen har hatt en eventyrlig suksess med de to første bøkene fra Barrøy, De usynlige og Hvitt hav. Den første boka havnet på kortlisten til Man Booker 2017, en av de mest prestisjetunge litterære prisene i verden. Nå er han aktuell med den tredje boka fra Barrøy, Rigels øyne.
De to første bøkene i serien nærmer seg en kvart million solgte eksemplarer, noe Jacobsen er stolt av.
-Nå er det full rulle fra forlaget med Rigels øyne og det er jeg kjempeglad for. Jeg liker å snakke om bøkene mine og jeg liker at det jeg har skrevet blir lest. Og du vet, man vil jo være vesentlig, man vil at folk skal lese bøkene man har skrevet. Alle forfattere vil det, men det er mangesom vil være litt dydig. Jeg deltar ikke på alt jeg blir invitert på, men å reise rundt å ha forelesninger og snakke om bøkene mine – det gjør jeg mer enn gjerne. Jacobsen er en samfunnsengasjert forfatter, og han er opptatt av de historiene som …

Sommer er lydboktid og jeg har hørt noen fantastiske lydbøker (og noen ikke fullt så fantastiske)

Sommer er lydboktid – eller vent, for meg er egentlig alle årstider lydboktid, men denne sommeren har jeg nok likevel satt en skikkelig personlig rekord i konsumering av lydbøker. Jeg hører lydbøker når jeg rydder i hagen, når jeg kvister og bærer bort, når jeg luker og når jeg går tur med hundene. Nå har vi fire store huskyer, og en liten innehund som trenger trim, så det blir en del muligheter for lydbokkos. Her har jeg skrevet om noen av lydbøkene jeg har hørt.
Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…