Gå til hovedinnhold

Jeg er nesten helt sikker på at du ikke kjenner denne appen

Tenk hvis det fantes en app som ga deg boktips til steder du har lyst å besøke, eller bare lyst til å lese mer om? En app som når du søker på Alta får opp bøker der hele eller deler av handlingen er lagt til Alta. Jeg hørte om denne appen for noen måneder siden, men lastet den ikke ned, og plutselig hadde jeg glemt den. Men så kom jeg over en gammel pressemelding der denne appen ble nevnt, og jeg lastet den ned med en gang. Jeg søkte på Alta, og fikk opp bøker jeg kjente og har anmeldt:
Da jeg søkte på Finnmark fikk jeg opp 174 titler, og 3 av de første treffene har jeg lest og anmeldt:Og så tar jeg med noen av de andre søkene jeg gjorde. Jeg skal snart til Miami, og skal prøve denne  reiseappen for å finne spennende litteratur. 

Lurer du på hva appen heter? Svaret er reisebiblioteket og appen er helt gratis. Hadde du hørt om denne før? 

Kommentarer

 1. Ja, denne har jeg hørt om før. Har brukt den flere ganger. Det begynner å bli en stund siden den kom.. Kjempebra app!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du hadde hørt om den! Så bra - syns nemlig markedsføringen av denne har vært særdeles dårlig.

   Slett
  2. Fant en sånn flyer på biblioteket en gang angående appen, og lastet den ned, da hadde jeg iPhone. Skiftet til android i vår, og har ikke prøvd å laste den ned nå, unngår apper før jeg trenger dem. Men jeg har iPhone på jobb så muligheten er fortsatt der.

   Slett
  3. Ja, så lenge man vet at det finnes en mulighet. Kanskje de stort sett har reklamert for appen på bibliotekene, og i liten grad lagt det ut på nett.

   Slett
  4. Det er mulig, har ikke sett info om den andre steder..

   Slett
 2. Kult.
  Takk for tipset!
  Ann-iren

  SvarSlett
  Svar
  1. You welcome! Så du forresten at jeg hadde søkt opp Visby?

   Slett
 3. - Men den fins frustrerende nok ikke i androidversjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sikkert på grunn av at det er biblioteksentralen som eier den og den er jo så lite kjent at det er få androidbrukere som presser på.

   Slett
 4. Kjente den ikke, men finner den heller ikke for Android..? Interessant!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - du og Ellikken kan starte lobbyvirksomhet mot biblioteksentralen. Kanskje det hjelper?

   Slett
 5. Aldri høyrt om, og er uaktuell sidan eg har android, men eit godt tips likevel. Eg skal rette ein førespurnad til bibliotelsentralen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! og samtidig betenkelig at oppdaterte bokelskere ikke kjenner til denne muligheten. Det er litt ironisk at bibliotekene som er formidlingens høyborg ikke klarer å få ut informasjon om sine egne produkt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…