Gå til hovedinnhold

Jeg er nesten helt sikker på at du ikke kjenner denne appen

Tenk hvis det fantes en app som ga deg boktips til steder du har lyst å besøke, eller bare lyst til å lese mer om? En app som når du søker på Alta får opp bøker der hele eller deler av handlingen er lagt til Alta. Jeg hørte om denne appen for noen måneder siden, men lastet den ikke ned, og plutselig hadde jeg glemt den. Men så kom jeg over en gammel pressemelding der denne appen ble nevnt, og jeg lastet den ned med en gang. Jeg søkte på Alta, og fikk opp bøker jeg kjente og har anmeldt:
Da jeg søkte på Finnmark fikk jeg opp 174 titler, og 3 av de første treffene har jeg lest og anmeldt:Og så tar jeg med noen av de andre søkene jeg gjorde. Jeg skal snart til Miami, og skal prøve denne  reiseappen for å finne spennende litteratur. 

Lurer du på hva appen heter? Svaret er reisebiblioteket og appen er helt gratis. Hadde du hørt om denne før? 

Kommentarer

 1. Ja, denne har jeg hørt om før. Har brukt den flere ganger. Det begynner å bli en stund siden den kom.. Kjempebra app!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du hadde hørt om den! Så bra - syns nemlig markedsføringen av denne har vært særdeles dårlig.

   Slett
  2. Fant en sånn flyer på biblioteket en gang angående appen, og lastet den ned, da hadde jeg iPhone. Skiftet til android i vår, og har ikke prøvd å laste den ned nå, unngår apper før jeg trenger dem. Men jeg har iPhone på jobb så muligheten er fortsatt der.

   Slett
  3. Ja, så lenge man vet at det finnes en mulighet. Kanskje de stort sett har reklamert for appen på bibliotekene, og i liten grad lagt det ut på nett.

   Slett
  4. Det er mulig, har ikke sett info om den andre steder..

   Slett
 2. Kult.
  Takk for tipset!
  Ann-iren

  SvarSlett
  Svar
  1. You welcome! Så du forresten at jeg hadde søkt opp Visby?

   Slett
 3. - Men den fins frustrerende nok ikke i androidversjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sikkert på grunn av at det er biblioteksentralen som eier den og den er jo så lite kjent at det er få androidbrukere som presser på.

   Slett
 4. Kjente den ikke, men finner den heller ikke for Android..? Interessant!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - du og Ellikken kan starte lobbyvirksomhet mot biblioteksentralen. Kanskje det hjelper?

   Slett
 5. Aldri høyrt om, og er uaktuell sidan eg har android, men eit godt tips likevel. Eg skal rette ein førespurnad til bibliotelsentralen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! og samtidig betenkelig at oppdaterte bokelskere ikke kjenner til denne muligheten. Det er litt ironisk at bibliotekene som er formidlingens høyborg ikke klarer å få ut informasjon om sine egne produkt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …