Gå til hovedinnhold

Jeg er nesten helt sikker på at du ikke kjenner denne appen

Tenk hvis det fantes en app som ga deg boktips til steder du har lyst å besøke, eller bare lyst til å lese mer om? En app som når du søker på Alta får opp bøker der hele eller deler av handlingen er lagt til Alta. Jeg hørte om denne appen for noen måneder siden, men lastet den ikke ned, og plutselig hadde jeg glemt den. Men så kom jeg over en gammel pressemelding der denne appen ble nevnt, og jeg lastet den ned med en gang. Jeg søkte på Alta, og fikk opp bøker jeg kjente og har anmeldt:
Da jeg søkte på Finnmark fikk jeg opp 174 titler, og 3 av de første treffene har jeg lest og anmeldt:Og så tar jeg med noen av de andre søkene jeg gjorde. Jeg skal snart til Miami, og skal prøve denne  reiseappen for å finne spennende litteratur. 

Lurer du på hva appen heter? Svaret er reisebiblioteket og appen er helt gratis. Hadde du hørt om denne før? 

Kommentarer

 1. Ja, denne har jeg hørt om før. Har brukt den flere ganger. Det begynner å bli en stund siden den kom.. Kjempebra app!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så du hadde hørt om den! Så bra - syns nemlig markedsføringen av denne har vært særdeles dårlig.

   Slett
  2. Fant en sånn flyer på biblioteket en gang angående appen, og lastet den ned, da hadde jeg iPhone. Skiftet til android i vår, og har ikke prøvd å laste den ned nå, unngår apper før jeg trenger dem. Men jeg har iPhone på jobb så muligheten er fortsatt der.

   Slett
  3. Ja, så lenge man vet at det finnes en mulighet. Kanskje de stort sett har reklamert for appen på bibliotekene, og i liten grad lagt det ut på nett.

   Slett
  4. Det er mulig, har ikke sett info om den andre steder..

   Slett
 2. Kult.
  Takk for tipset!
  Ann-iren

  SvarSlett
  Svar
  1. You welcome! Så du forresten at jeg hadde søkt opp Visby?

   Slett
 3. - Men den fins frustrerende nok ikke i androidversjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sikkert på grunn av at det er biblioteksentralen som eier den og den er jo så lite kjent at det er få androidbrukere som presser på.

   Slett
 4. Kjente den ikke, men finner den heller ikke for Android..? Interessant!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - du og Ellikken kan starte lobbyvirksomhet mot biblioteksentralen. Kanskje det hjelper?

   Slett
 5. Aldri høyrt om, og er uaktuell sidan eg har android, men eit godt tips likevel. Eg skal rette ein førespurnad til bibliotelsentralen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott! og samtidig betenkelig at oppdaterte bokelskere ikke kjenner til denne muligheten. Det er litt ironisk at bibliotekene som er formidlingens høyborg ikke klarer å få ut informasjon om sine egne produkt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Engelske lydbøker

De siste månedene har jeg fått helt dilla på engelske lydbøker, og jo lengre de er, jo bedre er det. Favoritten så langt er The Crimson Petal and the White av Michel Faber. Den er på litt under 42 timer, nydelig lest av Jill Tanner. Boka fikk strålende kritikker da den kom ut, og BBC lagde en miniserie. Cappelen Damm har gitt ut boka i sin stjerneserie, og jeg anbefaler den til alle som liker historiske romaner med sterke kvinner i hovedrollen. Det var Ingalill som satte meg på sporet av denne boka, og her er hennes omtale av boka. 
John Hart er en amerikansk forfatter jeg liker godt. Brødrene fra Iron House, Ved elven og Det siste barnet hørte jeg som norske lydbøker, mens jeg leste og anmeldte Syndenes forlatelse   Nå har jeg hørt The King of Lies, en bok som kom på norsk i 2006, men den var den eneste av John Hart sine utgivelser jeg ikke hadde lest. Helt tilfeldig oppdaget jeg at den lå på Storytel, og 13 timer gikk unna som et jessunavn, som vi sier her i Finnmark. Boka er godt les…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…