Tomm Kristiansen - Presidentens mann, oppdrag Sør-Sudan - LydbokLærerikt om Sudan

Kunnskapen min om Afrika generelt, og Sudan spesielt var ikke så veldig stor før jeg hørte denne lydboka. Noen ekspert ble jeg ikke av å høre denne lydboka, men interessen ble ihvertfall betydelig større.

Tomm Kristiansen har arbeidet som journalist i NRK i mange år, og han har vært korrespondent i forskjellige deler av Afrika i mange perioder. I 2006 begynte han å arbeide som rådgiver for Sør-Sudans president Salva Kiir. Denne boka er basert på forfatterens egne dagboknotater, erfaringer og opplevelser de to årene har arbeidet for presidenten.

Det er Tomm Kristiansen selv som leser, og det fungerer veldig godt. Boka starter med litt historie om Sudan og Sør-Sudan, og om fredsavtalen mellom nord og sør som ble underskrevet i 2005.
Jeg ble veldig fascinert av Kristiansens fortelling, så etter å ha hørt 3 cder begynte jeg å lete på nettet etter informasjon, bilder og kart over Sudan. Det ga selvfølgelig lytteopplevelsen en ekstra dimenson når jeg visste hvor Juba (hovedstaden i Sør-Sudan), lå i forhold til Khartoum (hovedstaden i Sudan), og når jeg visste hvordan Salva Kiir og Al-Bashir så ut.

Jeg har lært mye og jeg liker måten Tomm Kristiansen formidler på. Som journalist er han vant til å se bak overskriftene, og det syns jeg at jeg merker på måten han presenterer materialet. Jeg har lyst til å høre flere lydbøker med tema Afrika, og gjerne ført i pennen av Tomm Kristiansen.

Kommentarer

 1. En bok av Tomm Kristiansen som jeg likte veldig godt er "Mørk Safari. Beretningen om Henry M. Stanley". Jeg vet ikke om den finnes som lydbok, den kom ut i 1998. I boken går han myten om Stanley i sømmene. Godt skrevet og interessant!

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg til å stifte nærmere bekjentskap med Tomm Kristiansen sine bøker, og tar imot alle tips med stor takk; skal sjekke ut om Mørk Safari finnes som lydbok.

  SvarSlett
 3. Tror jeg må høre denne. Har ikke tidligere lest noe av han, skal legge han inn på leselista.

  Anders Magnus har også skrevet om Afrika og sitt opphold som journalist der. Også leseverdig stoff som gir ett innblikk i hvordan mennesker i ulike områder har det.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar