Gå til hovedinnhold

Påsketur


I dag var jeg på påsketur sammen med mannen. Vi tok med oss hver vår store ryggsekk lastet med reinskinn, reinkjøtt, kaffekjel og ved, og selvfølgelig lesestoff. Det var deilig å sitte i solsteken og drikke bålkaffe og lese om hva sønnen til Ukko Overgud klarer å utrette i et stadig mer sekularisert samfunn.  Skal anmelde boka for Altaposten, så anmeldelsen kommer på bloggen når den har vært i avisa. Fortsatt god påske til dere alle!

Kommentarer

 1. Gleder meg til den anmeldelsen har stått med denne i hånda flere ganger.

  SvarSlett
 2. Ferdig lest dag, går nok en stund før anmeldelsen kommer :-)

  SvarSlett
 3. Har nettoppe lest "Kollektivt selvmord" av samme forfatter. Herlig forfatter! Hege

  SvarSlett
 4. Ja, har lest alle bøkene hans, skal jo helst ikke avsløre så mye, men denne var en av de bedre - og Kollektivt selvmord er jo også god da :-)

  SvarSlett
 5. Hei Solgunn! Kan du sende meg e-post adressen din? Jeg sitter på hele programmet. Send den til lise@snirkelsnakk.no. Hurra for at du skal komme!

  SvarSlett
 6. Gleder meg til bokanmeldelsen :-)
  Har bare lest Kollektivt selvmord av samme forfatteren; må kanskje prøve flere av bøkene hans?

  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 7. ser du jobber på skolebibliotek - har du anbefalt paasolinna til elevene? skulle vært artig å vite om det slår an hos ungdommer!
  h

  SvarSlett
 8. Vibeke: Alle er jo bra, den jeg har likt minst til nå er Den senile landmåleren.

  Heklehatt : Vi har 1000 elever, men kan ikke huske en eneste elev som har valgt Paasilinna. Men lærerne og andre ansatte elsker bøkene hans.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…