Gå til hovedinnhold

Æ e så irritert

At æ må bare skrive på dialækt! 

- Det e snestorm ute, og det e helt latterlig
- Æ bruke en time på å læse ti sia i en bok som andre mene e en læsefæst
- Katta syns åsså at det e absurd kaldt ute, så han har pissa på det svarte skjørtet mitt som lå på vaskerommet  
- Æ har ikke mer Yogi te igjen
- Æ e blakk
-Den lydboka æ begynte på har en helt forskrekkelig dårlig innleser - blah

Næmlig

Kommentarer

 1. Hvilken bok er det som andre mener er en lesefest som du bruker lang tid på? Aldri gøy når mange anbefaler en bok, så viser det seg at den ikke er god.

  SvarSlett
 2. Det er Venushår av Sjisjkin - har lest 100 sider (av 530) og det går gudsjammelig tregt.

  SvarSlett
 3. - men det er ikke lov å gi seg,
  støvsuging derimot kan du jo prøve når det er som tregest :-)

  Er den værre enn Granateplene?

  SvarSlett
 4. Ah, det va godt å lese et skikkelig utbrudd!

  SvarSlett
 5. Lydboka er Små kriger av Sadie Jones, og det er Bendik Østbye Johannessen som leser, - etter halve første cden kjente jeg at dette kan jeg bare ikke utsette meg for (dårlig bok, elendig innleser), så jeg har lagt den vekk, og leverer den på biblioteket i morgen.

  Men boka jeg leser, Venushår av Mikhail Sjisjkin skal jeg lese ferdig. Men jeg holder på å få skonk av hele greia. Jeg skal lage et blogginnlegg om det i morgen (har jeg planlagt), men det er altså foreløbig bare en annen i hele verden som er enig med meg, og det er Dagsavisens anmelder Kjell Olaf Jensen. Men jeg har bare lest 100 sider, så ting kan endre seg, men akkurat nå tviler jeg sterkt på det.

  SvarSlett
 6. Huff, ja nån daga e bare sånn, dessverre. Vi får satse på at det her e siste krampetrekning fra vintern og at det straks e vår. Sende dæ en klem og ønske dæ en bedre dag i mårra :)

  SvarSlett
 7. Åååå, dette var så moro Solgunn! Jeg lo godt her på morgenkvisten. Når det er sagt så er det selvsagt kjipe ting - kattepiss er grusomme greier og hvordan man kan takle en snøstorm NÅ aner jeg ikke. Men du er jo en helt! Stå på!

  (Ps. Ha ha! Når jeg skal poste denne kommentaren så må jeg skrive inn et sånt passord vet du, et ord. Vet du hva ordet er? Nitrist! Det var jo litt av et sammentreff)

  SvarSlett
 8. Beatelill : Takk takk

  Knirk : Nitrist - ja, nå måtte jeg også le.

  Irritiasjonen varte i HELE natt. Da jeg skulle legge meg syns jeg at den ene katta (vi har to) oppførte seg veldig rart, og han har da prøvd å parra seg med den ande i hele natt, og seansen har foregått på spisestuebordet, høylytt og til stor klaging fra begge parter, og begge e jo kastrert for faen! Så jeg fikk ikke sove før klokka var over fire, da kasta jeg begge ut, og tærne mine risikerer å bli konstant vanskapt av irritasjonsbøying.
  Nå skal jeg start på jobb, men det har snedd så mye i natt at jeg må koste bilen først! SAKORIAS!

  SvarSlett
 9. Ja tell dialekt!
  Nei tell mer sne!

  SvarSlett
 10. Takk for oppfølgern her. Like fornyelig. Jeg har en kastrert hest som tror han har blitt pappa. Mye rart i biologien vet du.

  SvarSlett
 11. FornØyelig var det. Ikke fornyelig.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…