En vakker bok!


Michael Ende : Momo - eller kampen om tiden


Jeg må med skam melde at dette var mitt første møte med forfatterskapet til Michael Ende, og jeg er 100 % solgt! 


Michael Ende ble født i 1929 i Garmisch- Partenkirchen. Faren var en berømt kunstmaler, moren var psykolog. De flyttet etterhvert til Munchen og bosatte seg i en kunstnerbydel. 
Ende debuterte i 1960 og var produktiv helt til han døde av magekreft i 1995.


Momo - eller kampen om tiden er klassifisert som en barnebok, selv har forfatteren sagt at han skriver for alle barn mellom 8 og 80. Boken kom ut i 1973 og er en ubeskrivelig vakker bok, som handler om vennskap, lytting, fantasi, og hva vi gjør med tiden vi har fått utdelt. 

"Hun kunne lytte slik at usikre eller ubesluttsomme mennesker plutselig visste på en prikk hva de ville. Eller slik at de forknytte plutselig følte seg frie og modige. Eller slik at ulykkelige og nedtrykte ble glade og fulle av håp. Og hvis én mente at livet hans var bortkastet og betydningsløst, at han bare var én blant millioner, en som ikke spilte noen rolle i den store sammenhengen og som kunne erstattes like lett og smertefritt som en rusten skrue i en maskin - og han gikk og fortalte lille Momo alt dette, da ble det på en forunderlig måte klart for ham allerede mens han snakket, at han tok grundig feil og at han med alle sine feil og lyter likevel var et enestående individ, og derfor også var viktig her i verden på sin egen spesielle måte. Slik kunne Momo lytte!"

Kommentarer

 1. ...likevel var et enestående individ.
  Tror nok jeg må finne denne:)

  SvarSlett
 2. Denne forfatteren har jeg aldri hørt om - skrives bak øret.

  SvarSlett
 3. Åååå! Min yndlingsforfatter da jeg var barn! Anbefaler deg også å lese "Den uendelige historie" av samme forfatter.

  SvarSlett
 4. Du MÅ lese Den uendelige historie. Fantastisk bok!

  SvarSlett
 5. Høres ut som en fin bok. Jeg har kjennskap til forfatteren men har aldri lest noen av bøkene hans. Syntes det var så fantastisk sagt at han skrev for alle barn mellom 8-80 år.

  SvarSlett
 6. Jeg skal lese Den uendelige historien så fort jeg får tak i den! Nå er det noen dager siden jeg var ferdig å lese Momo, men jeg tenker på boka hele tiden. Les den!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar