Daphne Kalotay : Russisk vinter, Schibsted forlag, 527 siderLettlest og lettglemt!

Denne boka har en så nydelig innpakning, og en innpakning som ikke lover mer enn hva boka inneholder. Etter å ha lest noen sider så skjønte jeg hvordan dette ville gå, men det gjorde likevel ingenting. Jeg leste mens jeg satt ved bassenget og jeg leste på stranda. Den passet kjempegodt som ferielektyre. Forlaget skriver følgende:


Blant smykkene hun hadde med seg da hun hoppet av, er et par øredobber og et armbånd i rav. Disse gir hun nå til veldedighet i et forsøk på å legge en vond og hemmelighetsfull fortid bak seg.
Grigori Solodin, professor i russisk, har forsøkt å komme i kontakt med Nina angående noen gamle brev og bilder, men hun nekter å snakke med ham. Når han får vite om auksjonen og ser et bilde av rav-smykkene, tar han straks kontakt med auksjonsfirmaet som er ansvarlig for salget. Han eier nemlig halsbåndet som hører til settet.
Historien som utfolder seg er fylt av ballett, juveler, kjærlighet og svik, og gir et sterkt og stemningsfullt innblikk i hvordan det kunne være å leve i det stalinistiske Sovjet.

Kommentarer