Gå til hovedinnhold

Vann til elefantene - kinoturJeg leste denne boka i november 2008. Trur det var min første 6er!   
Det var ihvertfall første gang en av mine anmeldelser ble brukt som reklame på en bok - og det var jo morsomt da.

Filmen er ikke like god som boka, men det overrasker vel ikke noen? Jeg syns at skuespilleren som spiller Jacob har samme ansiktsuttrykk hele tiden; svak, lidende og distansert og det passer ikke til mitt bilde av Jacob. Det var likevel en helt grei film, men noe høydare var det ikke!

Kommentarer

 1. Er så enig med deg. Elsket boka, men fikk ikke det samme inntrykket av filmen. Leste Saras nøkkel og så filmen nå nettopp. Den filmen likte jeg vel så godt som boka. Spennende med bok og film. :)

  SvarSlett
 2. Så morsomt at det hadde blitt brukt til reklame for boka i Norge!!! Har ikke sett filmen bare lest boka:)

  SvarSlett
 3. Jeg tror jeg heller skal prøve å få lest boken. Takk for filmanmeldelsen :)

  SvarSlett
 4. Trine: Jeg gleder meg til å se Saras nøkkel. Men tror nesten ikke det er mulig at filmen er like god som boka - for boka var jo kjempegod!

  Kristin: Blurbing er morsomt :-)

  Ladybug: Værsågod!

  SvarSlett
 5. Det viste seg på min to ukers Rhodostur at jeg ikke er noen harbarka sydenturist. Jeg gikk tom for lesestoff allerede etter fem dager! Redningen ble et supermarket med ulike feriepocketer, og den første jeg kjøpte - og slukte - var nemlig Water for elephants. Nydelig bok! Jeg gleder meg til å se den på film!

  SvarSlett
 6. Nyyydelig er helt riktig :-). Og når jeg drar til syden må jeg ha maaange bøker med! Helst av den veldig lettleste sorten.

  SvarSlett
 7. Hmmmm .... Dette er en av de få bøkene jeg faktisk har avbrutt. Jeg likte den ikke i det hele tatt. Men filmen skal jeg nok se - særlig etter å ha lest din omtale!

  SvarSlett
 8. Heldigvis er vi forskjellig - du er den første jeg har hørt som ikke likte boka. Hmm, vi bruker jo å være ganske så enige....

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …