Gå til hovedinnhold

Samlesning i NRK

I dag kunne jeg plutselig lese om samlesningsprosjektet vårt på NRK sine nettsider. Og der har samlesningsminister knirk fått god plass. Jeg kjenner meg litt stolt!

Kommentarer

 1. Ha ha! Det står jo litt rare ting - at jeg tror Olsen kan vinne! Det sa jeg vel ikke. Og hørte du på radioen? Det var litt morsomt - jeg sa Voetmann igjen! Hvor har jeg det fra? Morsomt med litt blest rundt samlesningen da. Jeg er spent på morgendagen kjenner jeg. :o)

  SvarSlett
 2. Det var en fin link, og moro at Knirk og hennes samlesningsprosjekt har fått så mye oppmerksomhet :-)

  SvarSlett
 3. knirk: Klart du ikke sa at Olsen kan vinne! For det kan han ikke gjøre, det er ikke mulig, vil få sjokk hvis det blir resultatet. Og hva er det med deg og Vågen? Forhekset? Jeg gleder meg til i morgen. Har en kollega som er på utdelingen, og han har ikke lest en eneste av de nominerte......men invitert fordi han sitter i et eller annet nordisk råd (det vil jeg også gjøre)......
  Fikk ikke hørt, men skal høre i kveld, gleder meg til det også :-)

  Groskro: Yepp, det er moro og alle hjerter gleder seg :-)!

  SvarSlett
 4. Jeg likte ihvertfall at det ser ut som det er bred enighet rundt Olsens kultstatus -)
  - hvem vet, kanskje er dette året hvor skambentattis skal introduseres for massene? Det går jo mot sommer!

  Nå skal jeg til nrk og lete etter intervjuet.

  SvarSlett
 5. Jeg vil også sitte i et nordisk råd. Synes egentlig alle vi i samlesningen har kvalifisert oss til det.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…