Gå til hovedinnhold

Kate Morton : Den glemte hagen - lydbok, over 17 timer!


Deilig lydbok

Når jeg bruker 17 timer på å høre en lydbok, da er den bra! Dette var mitt første møte med Kate Morton, og selv om jeg likte det jeg hørte, så vil nok ikke alle like det. Menn f.eks. Dette er en skikkelig dameroman, med alle de riktige ingrediensene, og kanskje litt for mange klisjeer og svulmende språk.

Cassandra er en voksen kvinne som bor i Australia. Sammen med bestemoren Nell driver hun antikvitetsforretning. Nell er gammel og syk, og når hun dør arver Cassandra et hus i Cornwall i England. Cassandra skjønner ingenting, men det viser seg at Nell hadde en hemmelighet hun ikke hadde delt med noen.

Det er Anne Ryd som leser -det gjør hun nesten prikkfritt.....men  måten hun uttaler London på gjør meg bittelittegranne sprø.....

Kommentarer

 1. Hvis du likte den bør du absolutt lese den andre hun har skrevet, Tilbake til Riverton, den er enda bedre. Akkurat som du sier svulstig dameroman, men veldig underholdende! Man må da lese noen slike óg!!

  SvarSlett
 2. Holder meg borte fra denne:)
  takker for tipset.

  SvarSlett
 3. Jeg liker en svulstig dameroman
  i ny og ne, fin kontrast til nordisk nominerte -)

  SvarSlett
 4. Jeg har Tilbake til Riverton liggende ulest i hylla mi, kanskje jeg burde lese den i løpet av året? :-)

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke Kate Morton skriver svulstige dameromaner. Hun har for godt språk til å falle innunder den kategorien og hun er for god på plott og historie. Hun maler med bred pensel, men faller ikke ned i klisjeene. Synes jeg. Men jeg kan være enig i at mannen min kanskje ikke hadde vært veldig begeistra.

  SvarSlett
 6. Har du lest: Jeg skal definitivt lese/høre de andre bøkene hennes også!

  Martin: Værsågod :-)

  Ingalill: Ja, det er ikke så mye svulstig over de nordisk nominerte - blir spennende å følge med på tirsdag!

  Groskro: Ville ikke nølt!

  knirk: Det hadde egentlig vært ganske interesant å vite om det finnes noen menn som liker å lese Kate Morton sine bøker.

  SvarSlett
 7. Har akkurat lest boka og jeg kunne ikke legge den fra meg.Dette var en bok etter min smak.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…