Gå til hovedinnhold

Gammelt og nytt - god blanding


Er inne i siste ferieuke. Har lest lite, men vært på tur og trosset regn og uvær. Jeg har vært på overnattingstur UTEN å ta med meg bok, skrivesaker eller elektroniske duppedingser som kan skrives på. Det var første gang på sånn ca. en mannsalder at det skjedde. Men det var bevisst, og det var deilig. Selv om jeg nesten hadde pustevansker da jeg pakket sekken. Jeg har alltid med meg skrivesaker, for det kan jo komme en lur idé.

Det jeg har lest er:

Helle Helle: Dette burde skrives i nåtid


Vidunderlig, flott og distansert om en ung kvinne i dagens Danmark. Helle Helle har skrevet fortellingen i jeg-form, og det var enorme mengder jeger. Telte jeger på to helt tilfeldige sider. Resultatet var 24 jeger på side 22 og 22 jeger på side 46. Ny rekord på jeger tror nå jeg. Ingalill har skrevet en flott anmeldelse. Les den hvis du vil vil vite mer om boka!








Levi Henriksen  : Lukten av propan om morgenen

Lettlestbok om Martin som husker hvor koselig det var å være på telttur med faren. Han tar derfor med seg sønnen og kjerringa og starter avgårde mot barndommens paradis.

Helt greit og veldig lettlest.







Caitlin Moran : Kunsten å være kvinne


Så veldig fornøyelig det var å lese denne boka! Har levert den inn på biblioteket, og det var synd, for jeg hadde merket av masse plasser jeg hadde lyst til å dele på bloggen. Har drevet med høytlesning til alle som vil høre, og flaut og pinlig har det vært, men herrejemini hvor morsomt. En av høydarane var når søstra kalte hunden til Caitlin for en lesbisk vampyr. Da hylte jeg så høyt at naboene kanskje tenkte at det var noe helt annen enn lesning som foregikk i det her huset...







Kaye Gibbons : Min skrekkelige, deilige mor

En pax-bok utgitt i 1996. Tittelen fristet meg, og boka var over gjennomsnittet. Handler om en voksen kvinnes minner om sin oppvekst med sin manisk-depressive mor. Vi er i sørstatene, det er skam, det er elektrosjokk og sjalusi og krangling og en rik bestefar.



Kommentarer

  1. yay til Helle Helle - og yay til hvor produktiv du har vært i ferien.

    (og yay til meg som leste Nutid på dansk -)

    SvarSlett
  2. Jeg skal omgående låne "kunsten å være kvinne" . TAkk for tipset ! :-)

    SvarSlett
  3. Ingalill : Yay til deg :-)

    Karin : Fortell meg om du likte den :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam