Fifty Shades of grey - diverse nyheter!

I København er det 6 års ventetid på første bok i Fifty Shades of grey! Ja, det er sant! Det står i det siste Bok og bibliotek! Og hvor er det 6 års ventetid? På Gentofte ved København var det ved siste sjekk venteliste som gikk helt frem til 25. oktober 2018! Hvis jeg fikk den meldingen fra biblioteket, ville jeg ha kjøpt boka! Uansett!

Kondomeriet har nå lansert en egen Fifty Shades of grey serie. Her kan du bestille pisker, silkebånd, håndjern og diverse andre nyttige produkter - alt merket med et offisielt Fifty Shades merke.

11. november kunne Side 2 fortelle om en britisk kvinne som forlangte skilsmisse fordi mannen ikke ble med på sexlekene hun hadde lest om i Fifty Shades of grey.

Papirfabrikken Hellesund AS har levert 50 000 tonn papir som blir brukt til trykking av Fifty Shades of grey. Det berget bedriften. Hurra!
I dag ser Ti på topp lista hos ARK slik ut:

1: Fifty Shades Fri
2: Fifty Shades Fanget
3: Fifty Shades Bundet
4: Pondus 11
5: Jeg nekter
6: Dandy
7: Vinter over verden
8: Jakthundene
9: Tråden
10:Korsbæreren

Men hvordan er det på Alta folkebibliotek?

Når det gjelder den norske oversettelsen så har vi kjøpt inn alle tre bøkene og bok 1 har vi faktisk kjøpt 2 eksemplarer av fordi det er så mange som vil lese boka. Så pr. 19.11.2012 sier søkefunksjonen vår at situasjonen er slik:

Fanget 2 eks : 4 lånere på venteliste
Bundet 1 eks : 3 lånere på venteliste
Fri 1 eksemplar - LEDIG!

For å dokumentere at dette virkelig stemmer har jeg tatt bilde av en av de mange utstillingene våre:


Kommentarer

 1. Herre gud.. 6 års venteliste er jo helt sykt..
  Syns dette tar litt vel overhånd :P hehe

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke lest boken og har ikke planer om det heller etter at min voksne datter kalte den for Fifty Shades of Boring....

  SvarSlett
 3. Herregud sier jeg også.
  Sorry HOLY COW.
  Også føler jeg at jeg er så over it og ferdig med hele greia.
  Væresgod neste.

  (jeg er litt sur fordi jeg ikke kom på det først, for dette skulle til og med jeg fått til å skrive, og latt millionene rulle inn)

  SvarSlett
 4. Seks år??!!! Er det noe med at trykkeriene også vil melke den kua litt ekstra?

  SvarSlett
 5. MoonStar : Ja - 6 års ventetid er drøyt.

  Fru Tunheim : Jeg har lest boka, og syns det er fint å ha gjort det. Det er jo en bok "alle" snakker om, og som bibliotekar er det greit å ha lest den og kunne si noe sånn passe fornuftig om den.

  Ingalill : Sikker på at du kan skrive en mye bedre trilogi og markedet skriker etter slike bøker! Begynn i dag -jeg kan være konsulenten din, tar bare 30 % !

  Berit: Nei, jeg tror det har med hvor mange eksemplarer som er kjøpt inn. Og selvfølgelig - det store TRYKKET - i alle ordets betydninger.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar