Litterær lunsj torsdag 8. november

Årets siste litterære lunsj hadde jeg på Alta bibliotek torsdag 8. november 2012. Det kom en del folk, noe jeg alltid syns er hyggelig. (Jeg husker en gang det kun kom 2 damer, og det ble litt nært, men fint det også).

Disse bøkene snakket jeg om:

Karin Bjørset Persen: Julebrevpikene

Morsomt og veldig kjent! Magnhild er førti, hun bor nært Lakselv, og hun går ganske mye rundt i ullundertøy. Hun sparker til butikken om vinteren, og hun drikker litt rødvin og slarver med venninnene. Så får hun altså et julebrev fra søsteren, et snobbete og selvskrytende julebrev – og hun blir så sur og lei og kjei at hun og venninnene starter en motreaksjon – de vil skrive ærlige julebrev.

Ingvar Ambjørnsen : Natten drømmer om dagen

Om en mann som søker ensomheten. I tomme hytter og hus og i skogen. Men han treffer andre mennesker, både de som søker ensomheten og de som frykter den. En typisk Ambjørnsenbok.

Levi Henriksen : Engelen i djevelgapet

Spennende barnebok med godt språk og god humor.

Aina Basso : Inn i elden

København og Vardø – to unge jenter vokser opp på forskjellige plasser – med ulik oppfatning av hva som er det gode liv. Det brennes hekser i Finnmark. Nominert til Brageprisen 2012.

Helene Uri og Arne Svingen : Din vakre jævel

Hedvig er 25 år, Robin er 15. Robin raner Hedvig. Hedvig møter Robin igjen og blir så forelsket at hun vurderer å gå fra sin kjekke forlovede. Troverdig? Les selv og døm 


Aslak Nore : En norsk spion

Thriller fra norsk etterretning i Afganistan! Spennende og masse interessant politisk, historisk og kulturelt stoff..


Tom Kristensen: Korsbæreren

Hesblesende krim med grener fra USA, Japan og det norske forretningslivet. Anbefales!

Anmeldelsenene på Din vakre jævel og Korsbæreren er ikke publisert i avisa ennå, og En norsk spion hørte jeg som lydbok, og den skal jeg skrive en blogganmeldelse på.

Kommentarer