Gå til hovedinnhold

Mammut - 10 på topp




Fabelaktige Mammut!

Jeg hadde egentlig ingen planer om å lage noen 10 på topp liste over bøker som kommer på årets Mammutsalg, men etter å ha studert katalogen klarte jeg ikke å la være. Så her kommer Solgunns 10 på topp, med lenker til anmeldelsene mine. 9 av 10 er anmeldt i Altaposten, slett ikke dårlig av en lokalavis. 



Kommentarer

  1. Se her ja, da har jeg kikket på flere omtaler og notert ned på mammuthuskelista. Skal se om jeg ikke plukker med meg bok nr 1 på lista di, den høres veldig bra ut! Korsbæreren fant jeg faktisk i hylla hjemme, det må være en bok min kjære har kjøpt på en av jobbreisene sine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bok nummer 1 på lista er en av mine absolutte favorittbøker - den er strålende. Korsbæreren er så spennede at jeg glemte å puste :-)

      Slett
  2. Ble jo veldig nysgjerrig på den Waalboka da.. Selv om jeg alt for mange bøker jegs elv ønsker å kjøpe på det salget.. Noe kan man vel låne på et bibliotek nær meg.
    Blomstens hemmelige språk deler jeg med deg ang anbefaling, samt En norsk spion og så ønsker jeg meg I en og samme person.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Waalboka er et must Anita! Så den bør du bare få tak i - og I en og samme person tok jeg delvis på lyd, og det fungerte veldig bra.

      Slett
  3. Jeg skal ikke handle ei eneste bok på Mammut, men eier både Waal (takk -) og Tigerkona, og ihvertfall Waal blir garantert lest iår, kanskje som crossover biografi, kanskje bare likevel. Jeg har nemligen hørt at det er en av verdens beste! Nå minner du meg også på at jeg sa jeg skule lese BonnieJo.

    (Førøvrig har jeg lest 3 bøker til fra lista di. Barnes, Nore og Blomsterspråket, alle synes jeg var sånn passe.)

    SvarSlett
    Svar
    1. Gleder meg vilt og uhemmet til du har lest og skrevet om Waalboka - for jeg er 99.9 % sikker på at du kommer til å elske. Blomsterboka husker jeg at du syns var sånn passe, men der legger jeg all skyld på oppleseren. Vi som leste den selv - vi elsket den, dere som fikk noen andre til å lese den for dere, hadde ikke en så god opplevelse. Og Barnes og Nore var jo fine på hver sin måte. Puh - er forresten veldig glad for at du fremdeles har tid til å kommentere her inne, midt i all biografiarbeidet.

      Slett
    2. Og jeg er glad for at du fremdeles skriver og kommenterer trass all denne hangen til snø, trim og kjærlighet.

      Du har rett i at oppleseren på blomsterboka var hesblesende og håpløs, så jeg later som du har rett i at jeg sikkert hadde likt den i egen lesing også. Nore var kjedelig og Barnes helt ok. Men her kan jeg legge inn at jeg også fikk noen andre til å lese Nore for meg - så det ligger nok der -). Barnes leste jeg selv.
      Hva betyr dette da - at man aldri skal høre lydbøker med mindre det er Gisken, Remlov og Renberg? Og og Erik Fosnes Hansen som rett og slett var eminent i sin lesing av Løvekvinnen.

      Slett
    3. Jeg har en regel om at jeg aldri anmelder en lydbok som en papirbok - fordi det kan gi to helt ulike opplevelser. Enkelte bøker blir bedre som lydbøker, mens andre kan bli helt ødelagt.

      Slett
  4. Jeg synes det er spennende å lese andres Mammut-anbefalinger! Men akk, litt skuffet i dag da jeg var innom en Ark bokhandel i nærheten av jobben, de hadde nesten ingenting. Kan ikke huske at jeg så en eneste en av dine topp 10 :( Jeg kjøpte med to ukjente - null forventning kan også gi en viss opptur :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Så kjipt at du ikke fant noen på min topp ti liste - det er jo spesielt Haren med øyne av rav som jeg håper ALLE leser. Men spennende med ukjente også da :-) på alle måter Hr. Kreatur.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam