Harlan Coben : Beskytteren – 7 timerBeskytteren er første bok i en ny serie om Mickey Bolitar. Mickey er nevøen til Cobens voksne helt; Myron Boliltar.

Mickey er femten, faren er nylig drept i en bilulykke, mora er blitt narkoman og han bor hos onkelen sin; Myron. Han har flyttet til en ny by, begynt på en ny skole og strever med å få seg nye venner. Han er kjekk og tøff, med et stort hjerte for de som står utenfor samfunnet og ganske raskt dannes en vennegjeng med Mickey som det naturlige midtpunktet. Han har fått seg en kjærest – den vakre Ashley. Men en dag forsvinner hun, og ingen vet hvor hun er blitt av. Når han drar hjem til henne oppdager han at hun har løyet til ham om hvem hun er. I tillegg, og kanskje det skumleste av alt. En gammel kvinne,  Bat Lady som bor i et spøkelseshus, en kvinne noen hevder ikke finnes, går bort til Mickey og sier at faren hans ikke er død. Nå er Mickey forvirret og fortvilt og han savner faren sin så mye at han håper at Bat Lady har rett. Men samtidig vet han jo at faren er død, han var jo i samme bil som ham og han hørte jo hva ambulansepersonalet sa da de kjørte han vekk. Men enn hvis?

Som voksen boksluker var det lite å bli overrasket eller forundret over, og jeg har lest mye lignende før. Likevel lot jeg meg underholde, og slutten var akkurat så spennende at jeg kommer til å få med meg neste bok i serien også.

Jan Martin Johnsen leste vidunderlig. Stemmen hans passet perfekt til denne fortellingen.


Kommentarer

 1. En kan jo ikke annet enn å føle seg ung når en leser og liker ungdomsbøker. Jeg har også hørt denne, og likte den veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er derfor jeg føler meg som en ungdom, jeg leser så mange ungdomsbøker :)

   Slett
 2. Eg las denne på engelsk i sommar. Eg har lagt min elsk på Harlan Coben sine bøker. Sidan dei er bestselgarar, finst dei på flyplassar rundt om i verda. Trur eg kjøpte denne i Roma.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo en kjempefordel, å like bøker man finner over hele verden. Har ikke lest noe av Coben før, men har lyst til å bli mer kjent med han, og hans voksne helt.

   Slett
 3. Akkurat sånn tenkte jeg også da jeg hørte flere Coben i januar. Ingen overraskelser og greit tidtrøytte langs veiene. Bortsett fra Play Dead da som var elendig i caps. Jeg må bare skrive det ELENDIG! Står denne i hylla ved neste bib.besøk, noe den sikkert ikke gjør siden Eidsvoll har skakkskjørt økonomi, bib.innkjøpsstopp og ny nedlagt kino, tar jeg den med. Må nok bestille!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - grei tidtrøyte langs veiene - kjenner følelsen :) Takk for elendig advarselen, jeg skal legge det på minnet. Vil aldri ha en Daisy sisters opplevelse igjen, så kan du forhindre det må du advare meg. Og ps; denne må du sikkert på ungdomsavdelingen for å finne - hvis det finnes noen slikt der. Men vi har den på mitt bibliotek, du kan fjernlåne den :-)

   Slett
 4. hei. er det noen symboler og metaforer i boken? eventuelt hva er de?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar