Gå til hovedinnhold

Harlan Coben : Beskytteren – 7 timerBeskytteren er første bok i en ny serie om Mickey Bolitar. Mickey er nevøen til Cobens voksne helt; Myron Boliltar.

Mickey er femten, faren er nylig drept i en bilulykke, mora er blitt narkoman og han bor hos onkelen sin; Myron. Han har flyttet til en ny by, begynt på en ny skole og strever med å få seg nye venner. Han er kjekk og tøff, med et stort hjerte for de som står utenfor samfunnet og ganske raskt dannes en vennegjeng med Mickey som det naturlige midtpunktet. Han har fått seg en kjærest – den vakre Ashley. Men en dag forsvinner hun, og ingen vet hvor hun er blitt av. Når han drar hjem til henne oppdager han at hun har løyet til ham om hvem hun er. I tillegg, og kanskje det skumleste av alt. En gammel kvinne,  Bat Lady som bor i et spøkelseshus, en kvinne noen hevder ikke finnes, går bort til Mickey og sier at faren hans ikke er død. Nå er Mickey forvirret og fortvilt og han savner faren sin så mye at han håper at Bat Lady har rett. Men samtidig vet han jo at faren er død, han var jo i samme bil som ham og han hørte jo hva ambulansepersonalet sa da de kjørte han vekk. Men enn hvis?

Som voksen boksluker var det lite å bli overrasket eller forundret over, og jeg har lest mye lignende før. Likevel lot jeg meg underholde, og slutten var akkurat så spennende at jeg kommer til å få med meg neste bok i serien også.

Jan Martin Johnsen leste vidunderlig. Stemmen hans passet perfekt til denne fortellingen.


Kommentarer

 1. En kan jo ikke annet enn å føle seg ung når en leser og liker ungdomsbøker. Jeg har også hørt denne, og likte den veldig godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje det er derfor jeg føler meg som en ungdom, jeg leser så mange ungdomsbøker :)

   Slett
 2. Eg las denne på engelsk i sommar. Eg har lagt min elsk på Harlan Coben sine bøker. Sidan dei er bestselgarar, finst dei på flyplassar rundt om i verda. Trur eg kjøpte denne i Roma.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo en kjempefordel, å like bøker man finner over hele verden. Har ikke lest noe av Coben før, men har lyst til å bli mer kjent med han, og hans voksne helt.

   Slett
 3. Akkurat sånn tenkte jeg også da jeg hørte flere Coben i januar. Ingen overraskelser og greit tidtrøytte langs veiene. Bortsett fra Play Dead da som var elendig i caps. Jeg må bare skrive det ELENDIG! Står denne i hylla ved neste bib.besøk, noe den sikkert ikke gjør siden Eidsvoll har skakkskjørt økonomi, bib.innkjøpsstopp og ny nedlagt kino, tar jeg den med. Må nok bestille!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yepp - grei tidtrøyte langs veiene - kjenner følelsen :) Takk for elendig advarselen, jeg skal legge det på minnet. Vil aldri ha en Daisy sisters opplevelse igjen, så kan du forhindre det må du advare meg. Og ps; denne må du sikkert på ungdomsavdelingen for å finne - hvis det finnes noen slikt der. Men vi har den på mitt bibliotek, du kan fjernlåne den :-)

   Slett
 4. hei. er det noen symboler og metaforer i boken? eventuelt hva er de?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…