Lydboksingel : Alice Munro : Bjørnen gikk over fjellet – 2 timer


For en start på singellivet!

Ja, lydboksingellivet – heldigvis. Jeg har hørt Bjørnen gikk over fjellet, og har fått dilla på Alice Munro. Novellen handler om Grant og Fiona. De har vært sammen i mange år, og nå har Fiona fått en demenssykdom. Hun glemmer mer og mer, og Grant bestemmer at Fiona må på pleiehjem. Grant og Fiona har hatt et nært forhold, og Grant savner Fiona veldig etter at hun er godt og vel plassert på pleiehjemmet. Men Grant får ikke besøke henne de 30 første dagene – hun trenger ro for å finne seg til rette. Når 30 dager er gått møter Grant opp for å hilse på kona si, men nå kjenner ikke Fiona ham igjen, og hun er nyforelsket i barndomskjæresten som er på avlastning på pleiehjemmet.

Hvordan takler Grant denne situasjonen? Ja, lurer du på det må du høre singelen, eventuelt lese novellen selv.

Jeg ble begeistret for Munros måte å beskrive mellommenneskelige relasjoner på, og jeg likte tempoet og den litt åpne slutten.

Hurra for lydboksingler, og jeg håper Lydbokforlaget gir ut alle novellene til Munro som singler – etter hvert. P.S – Bodil Vidnes-Kopperud leste perfekt!


Kommentarer

 1. Enig med deg, kjempefin novelle nydelig lest av Bodil Vidnes-Kopperud. Ja til flere noveller på øret!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har fremdeles ikke hørt de to andre, men skal ta de i løpet av uka - håper de er like gode!

   Slett
 2. Hvor lang tid tar det å høre på en slik novelle da. Jeg er torn i disse dager mellom de laaange historiene der jeg bare faller uti og glemmer at det finnes annet - og de korte som gir en føleles av effektivitet og progresjon.
  Evighetsfjorden kunne godt vart - i evigheter - og nå hører jeg Midnattsbarn. Nesten så noveller virker litt frekt i sammenlikning -)
  Meeen, før var jeg glad i noveller - før jeg fant ut at det var den sjangeren alle valgte når de var melankolske, triste og fortvilte.
  (ja til glad-noveller -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glad-noveller sier jeg også JA til! Vil ikke høre melankolsk, trist og fortvilt. Vil høre latter, vennskap og kjærlighet!

   Slett

Legg inn en kommentar