Karin Bjørset Persen : Nedlagte brudepiker – Silke forlag, 346 sider

Publisert i Altaposten 28. mars 2014


 
Chick-lit fra Finnmark
 
Karin Bjørset Persen fra Lakselv hadde stor suksess med sin forrige bok,  Julebrevpikene. Nå har hun skrevet en oppfølger, der hun stort sett bruker grunnoppskriften fra første bok.
 
Det er fremdeles venninnegjengen Frustrerte fruer, avdeling Bjørkvik det handler om. Nå skal Trude, den innflyttede læreren gifte seg med en mann fra bygda, og de fire venninnene skal være brudepiker. Damene møtes for å planlegge bryllup og kjoler og slikt som hører med, men dessverre for den vordende brud viser det seg at det er mer presserende ting som får oppmerksomhet. Skolen og barnehagen er truet av nedleggelse, og bak denne trusselen står en ufordragelig kvinnelig politiker fra Alta. De Frustrerte fruene engasjerer seg og ting begynner å skje.
  
Underholdende og sjarmerende
 
Her er mye dialog, og mye aktivitet og det skravles rett og slett (for) mye, noe som oppleves som heseblesende. Men, når det er sagt ble jeg likevel sjarmert. Utekonsert med Mari Boine, innekonsert med Claudia Scott, brasiliansk voksing på kjøkkenet på campingplassen og påstander om et heftig swingersmiljø i Lakselv er bare noen av ingrediensene som gjør det vanskelig å ikke kose seg med boka.
 
Det er artig å lese om Alfa & Omega, Nordlysbadet og stortingsrepresentanten fra Alta som bytter parti for å komme i maktposisjon. Også hammerfestingene og honningsvågingene er lette å kjenne igjen. Nedlagte brudepiker tar finnmarkinger på alvor, og er skrevet med mye kjærlighet for den særegne kulturen som noen av oss er stolt av og noen av oss skammer oss over.
 
Terningkast 4

Kommentarer

 1. Flott omtale! Chick-lit er ikke min greie, men mange har skrevet positivt om denne boken, og jeg har den i hyllen, så nå skal den plukkes frem. At handlingen er fra Nord Norge er bare positivt, det er alltid gøy å lese når ting er pakket inn i den rå humoren fra "der oppe". Håper du får en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk - og ja, vi har nok en spesiell type humør her oppe i nord.

   Slett
 2. Før eller siden skal jeg nok lese denne, men foreløpig står alt for mange andre i kø. Jeg husker jo også hvor godt du likte den første, og du er jo, som viden kjent, min ambassadør for alt nordlig -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forfatteren er fra midten - slik andre jeg kjenner også er, så det er mulig du vil kose deg med denne. Og ja, jeg er din ambassadør for alt nord for den polare sirkelen og det er jeg skikkelig stolt av.

   Slett
 3. Flott at du har skrevet om denne og kost deg med den. Jeg irriterte meg skikkelig over den første, men synes denne var bedre. Jeg ble sjarmert i senk av bildet på baksiden av boka, kanskje det var overskuddet av glede og livslyst i dette bildet som satte stemningen? Fin omtale!

  SvarSlett
 4. Takk skal du ha! Jeg liker nesten alltid første boka best, så er overrasket over at jeg likte denne så godt som jeg gjorde.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar