Carol Shields : Dagbøker i stein


Knirk hadde ett innlegg på bloggen sin for en stund siden der hun skrev om akkurat denne boken. Jeg ble nysgjerrig, og bestemte meg for å lese denne. Og det har jeg ikke angret på.

Romanen starter i 1905, og for en start! Vi er i Canada, på kjøkkenet til Mercy Stone Goodwill. Hun var en stor kvinne på 30 år, og en veldig flink husmor, som elsket sin mann, den noen år ynge, og veldig mye tynnere Cuyler Goodwill. Ting skjer på kjøkkenet, og det er ikke så mye mer vi får høre om den gode Mercy, men vi følger datteren Daisy Goodwill og hennes liv.

Jeg likte denne romanen veldig godt. Den godeste Carol Shields kan virkelig skrive. Hun behandler språket elegant og noen ganger er det som om hun leker med oss lesere. Hun henvender seg til oss på en naturlig og liketil måte, og rett som det er snakker hun direkte til oss. Setninger som; Har jeg glemt å fortelle dere om...., eller; Jeg vet du kanskje ikke husker akkurat dette, men derfor..... Helt suverent, og så flott gjort. En fin leseopplevelse. Takk til deg knirk!

Ps: Mens jeg lette etter et omslagsbilde av boken kom jeg over en anmeldelder som er helt uenig med meg og knirk. Han syns at boken er vanvittig kjedelig. Lenken er her

Kommentarer

 1. Så fint at du også likte den! Det var hyggelig å høre. Det er morsomt med linken til Morten Abrahamsen sin anmeldelse av boka. Janke, som introduserte boka til meg, mente det var en typisk kvinnebok. Herr Abrahamsen skriver for bladet Mann og er veldig opptatt av biler. :o)
  Jeg har gitt Carol Shields til mannen min for å sjekke ut. Han leser den nå, har brukt veldig lang tid, men jeg har ikke spurt han enda hva han syntes.
  Jeg gleder meg til å lese mer Carol Shields.

  SvarSlett
 2. Ble litt nysgjerrig på hva mannen din mener om boka :-) men hvis han bruker lang tid så er det kanskje ikke slik at han "bare elsker" den......

  SvarSlett
 3. Hei Solgunn,
  han ble ferdig i går.
  Han sier at han synes det var en god bok, men litt kjedelig, særlig mot slutten. Han synes også det var en typisk damebok, og da jeg spurte hva han mente med det, så sa han at han tror kvinner liker den bedre enn menn. Men han kunne ikke si hvorfor.
  Tja....

  SvarSlett
 4. Men no vet vi no det! Hva som er bra og hva som er mindre bra med en bok er jo så individuelt. Hørte på podcast i går fra bok i p2, der de diskuterte vårens viktigste bøker, og der var de veldig uenige. Dagbladets anmelder og Marta Norheim fra P2 var ofte svært uenige, jeg er som oftest mest enig med Marta, men det hender jo at jeg har en helt annen mening enn henne også, og det er jo helt greit. Det som ihvertfall er greit er å få si sin mening. Det er herlig!

  SvarSlett
 5. Skal lese denne. Har lest de andre bøkene, vet ikke hvorfor denne har unngått oppmerksomhetene min. Håper du går videre med Shields?

  SvarSlett
 6. Lillesøster: Ja, har tenkt å lese flere bøker av henne, men de står ikke øverst på lista. Det er jo så utrolig mye bra der ute :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar