Stieg Larsson : Menn som hater kvinner / Lydbok


Ny lytterekord

Ja, da er det gjort. Å høre en lydbok med 15 cder, med spilletid på 19 timer, 18 minutter og 40 sekunder på 3 kvelder. Hadde det bare vært jeg som skulle høre, er det ikke så utrolig, men vi var 2, og vi klarte ikke å gjøre noe annet enn å høre lydbok (nesten). Det er Anders Ribu som leser, og det gjør han veldig godt.

Menn som hater kvinner er første del i Millenniumtrilogien. Her blir vi kjent med Mikael Blomkvist. Han er deleier og redaktør i økonomitidsskriftet Millennium. Den andre hovedpersonen er 24 år gamle Lisbeth Salander som arbeider i Milton Security. Lisbeth Salander er en av verdens beste hachere.

Mikael Blomkvist blir kjent skyldig i ærekrenkelse og blir dømt til 3 måneders fengsel, og rett etter rettsaken får han et tilbud fra en privatperson som han ikke klarer å si nei til. Salanders og Blomkvists veier krysses, ikke helt tilfeldig, og de begynner å arbeide sammen.

Dette er virkelig bra saker! Spennende og intenst, men en feil er det her, og det er at det er brukt alt for mye fremmedord. Jeg er helt imot fremmedord, finnes det gode norske ord så synes jeg at de skal brukes! Men det ødelegger ikke boka eller historien eller spenningen eller noe som helst, det er bare bittelitt irriterende. Vi har hentet bok 2 på biblioteket, og skal høre den når vi kjører til Trondheim på søndag. Gleder meg masse til det :-)

Kommentarer

  1. Du må anmelde Camilla Lâckberg! Akkurat hørt Isprinsessen på lydbok. Sier ikke mer, les/lytt selv og skriv anmeldelse! Dette er Sveriges nye krimdronning.......

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, har aldri lest noe av henne, men nå er det notert, og kanskje vi kan høre på den når vi starter nordover! Skal sjekke om den er ledig på hovedbibliotet her i Trondheim.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar