Gå til hovedinnhold

Tilbake

Skulle ha svart på alle de fine kommentarene på bloggen min, men etter at jeg kom tilbake fra Hellas har jeg vært så forkjølt at jeg kun har tilbragt tiden i senga, uten noe som helst annen interesse enn varme ullsokker og smertestillende. Huff. Men nå har jeg kommet meg littegranne og har levert anmeldese på Anne Oterholms nye bok. Den var veldig bra!!! Skriver ikke mer om den før anmeldelsen er trykket i avisa. Jo, jeg må bare si litt til: Årets beste bok?
I morgen skal jeg reise til Oslo og feire bursdagen til min barndomsvenninne. Hun fyller 40 år og hun ville at bare jeg og hun skulle feire den i Oslo. Så da flyr vi til Oslo, og jeg trosser flyskrekken min igjen :-) Vi skal også gå på tai chi kurs, og spise masse deilig mat. Håper jeg har masse energi når jeg kommer tilbake slik at jeg kan kommentere alle de koselige kommentarene, det har jeg lyst til!

Kommentarer

  1. Så hyggelig å se at du er på plass igjen:-). Det var så merkelig stille fra Alta?
    Gleder meg til anmeldelsen av Anne Oterholm når den er klar...

    SvarSlett
  2. Hei Bokdama :-) Nå har jeg vært i Oslo på tai chi kurs, og har ikke planlagt noen utflukter på sånn ca. en måned, men da skal jeg på laaaang sommerferie! Toget fra Ajaccio er virkelig noe å glede deg til. Vet ikke helt når anmeldelsen kommer på trykk, tror at Hjemkosten av Victoria Hislop kommer før, og den boka var bare veldig dårlig.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…