Gå til hovedinnhold

Gert Nygårdshaug : Rødsonen - Lydbok


Skummelt

Dette er den tiende og siste boken som Gert Nygårdshaug har skrevet med kriposetterforsker Skarpedin Olsen som hovedperson. Synd for meg at dette var mitt første møte med herr Olsen.....Men jeg tror at jeg må pløye meg gjennom alle sammen, men nå vet jeg jo hvordan det sluttet, og slutt er det, definitivt.
Handlingen er lagt til Tanjung, en by på Ny-Guinea. En norsk representant for Regnskogsfondet, Jan Vennali blir funnet drept. Hodet hans er kutttet av, og når også den første kriposetterforskeren som blir sendt til Ny-Guiniea blir funnet død, også han hodeløs, er det duket for at Skarpedin og hans nevø Fredric Drum skal oppklare disse grusomme mordere.
Boken starter med at Fredric Drum ligger i dyp koma på et sykehus i Oslo, mens kripossjefen vurderer å levere inn sin oppsigelse fordi noe fryktelig har hendt. Fredric har vært utsatt for noe svært dramatisk som gjør at hjernen hans har koblet ut, og det er med visshet i dette at vi beveger oss inn i selve hovedfortellingen.
Dette er spennende, men ganske grovt, og jeg er ikke så veldig begeistret for å lese om slik råskap som blir beskrevet i boka. Når jeg likevel først var begynt å høre denne lydboka måtte jeg bli ferdig med den, og til tider er den ganske intens. Jeg angrer på at jeg begynte på siste bok, men til mitt eget forsvar må jeg si at jeg ikke trodde jeg ville like det så godt. Ville bare prøve en krimbok som Gert Nygårdshaug hadde skrevet. Men kanskje jeg har lært noe til neste gang: Ikke begynn med bok 10!

Kommentarer

  1. Jeg har faktisk blogget bokomtale om ei bok av samme forfatter. Kanskje han takler krim bedre?

    SvarSlett
  2. Vi har blogget om samme bok, og jeg elsket den! Jeg leste bloggen din angående Mengele Zoo, og jeg skjønner hva du mener, men jeg syns likevel at Mengele Zoo kan være norges beste bok.
    Jeg hørte den som lydbok, og det var en fin opplevelse! Medrivende og jeg ble veldig begeistret for gamle Gert.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …