Gert Nygårdshaug : Rødsonen - Lydbok


Skummelt

Dette er den tiende og siste boken som Gert Nygårdshaug har skrevet med kriposetterforsker Skarpedin Olsen som hovedperson. Synd for meg at dette var mitt første møte med herr Olsen.....Men jeg tror at jeg må pløye meg gjennom alle sammen, men nå vet jeg jo hvordan det sluttet, og slutt er det, definitivt.
Handlingen er lagt til Tanjung, en by på Ny-Guinea. En norsk representant for Regnskogsfondet, Jan Vennali blir funnet drept. Hodet hans er kutttet av, og når også den første kriposetterforskeren som blir sendt til Ny-Guiniea blir funnet død, også han hodeløs, er det duket for at Skarpedin og hans nevø Fredric Drum skal oppklare disse grusomme mordere.
Boken starter med at Fredric Drum ligger i dyp koma på et sykehus i Oslo, mens kripossjefen vurderer å levere inn sin oppsigelse fordi noe fryktelig har hendt. Fredric har vært utsatt for noe svært dramatisk som gjør at hjernen hans har koblet ut, og det er med visshet i dette at vi beveger oss inn i selve hovedfortellingen.
Dette er spennende, men ganske grovt, og jeg er ikke så veldig begeistret for å lese om slik råskap som blir beskrevet i boka. Når jeg likevel først var begynt å høre denne lydboka måtte jeg bli ferdig med den, og til tider er den ganske intens. Jeg angrer på at jeg begynte på siste bok, men til mitt eget forsvar må jeg si at jeg ikke trodde jeg ville like det så godt. Ville bare prøve en krimbok som Gert Nygårdshaug hadde skrevet. Men kanskje jeg har lært noe til neste gang: Ikke begynn med bok 10!

Kommentarer

  1. Jeg har faktisk blogget bokomtale om ei bok av samme forfatter. Kanskje han takler krim bedre?

    SvarSlett
  2. Vi har blogget om samme bok, og jeg elsket den! Jeg leste bloggen din angående Mengele Zoo, og jeg skjønner hva du mener, men jeg syns likevel at Mengele Zoo kan være norges beste bok.
    Jeg hørte den som lydbok, og det var en fin opplevelse! Medrivende og jeg ble veldig begeistret for gamle Gert.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar