Gå til hovedinnhold

Bøker lest og anmeldelser på tur til avisa

Nå går det virkelig unna her. Har lest og skrevet ferdig anmeldelsen på Kinamann av Brynjulf Jung Tjønn. Det samme gjelder for Slipp håndtaket når du vrir av Tor Åge Bringsværd. Juletre til Afrika av Svein Tarald Framnes er ferdiglest og alle notatene er skrevet, men selve anmeldelsen er ikke i boks. Jeg har begynt å lese Jeg skal gjøre deg så lykkelig av Anne B. Ragde og jeg håper jeg får anmeldelsen klar før jeg reiser til Italia på mandag.

En av disse bøkene skuffet meg skikkelig - terningkast 2/3 - jeg sier ikke hvilken før anmeldelsen er publisert.

Ellers så gleder jeg meg masse til turen til Lucca, bare noen dager igjen nå. Jeg har faktisk vært i Lucca før. Men bare på dagstur. Var i Pisa og hadde hørt om den vakre middelalderbyen Lucca, så derfor tok jeg buss dit for å få med meg den vakre stemningen. I Pisa bodde jeg også på kloster, slik jeg skal gjøre i Lucca denne gang. Oj - no kribler det faktisk litt i magen :-)

                                           Lucca november 2007


                                          Kloster Pisa,  november 2007


Kommentarer

 1. God tur!! Gleder meg til å lese Anne B. Ragde anmeldelsen din :-)

  SvarSlett
 2. Håper du får en fantastisk tur!

  SvarSlett
 3. Ønsker deg god tur til Lucca! Jeg var der for noen år siden på en av mine ru strider i Italia, og Lucca (og Sienna) var blant høydepunktene på turen! Og så gleder jeg meg til din anmeldelse spesielt av Kinamann!

  SvarSlett
 4. God tur, globetrotter!

  Jeg er også spent på Ragde omtalen, har fremdeles til gode å lese ei eneste bok.

  SvarSlett
 5. Groskro: Takk skal du ha. Blir nok ikke noe anmeldelse før jeg er tilbake fra Italia - strever litt med å komme skikkelig i gang med boka, så da blir jeg nok ikke ferdig med noe anmeldelse før reisen. Men det gjør jo ikke noe.

  Bokelskerinnen: Tusen takk og det håper jeg også.

  Rose-Marie: Hva er ru strider?

  Ingalill: Oj hvor godt jeg likte å bli kalt globetrotter - kjente at ja så fint :-), og tusen takk, og så rart at du ikke har lest noe av Ragde.

  SvarSlett
 6. Ups ... Jeg har ment å skrive "rundturer i Italia", men her må Ipaden min ha foretatt en autokorrektur jeg ikke oppdaget før jeg postet innlegget mitt. ;-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …