Erling Jepsen : Kunsten å gråte i kor - Lydbok, 7 timer og 8 minutt


Flott lybokopplevelse

Trond Brænne leser fantastisk! Fra andre setning var vi (Pål og undertegnede) helt oppslukt. Det er en 11 år gammel dansk gutt som forteller historien om seg selv og familien sin. De bor i Sønderjylland og tidsmessig befinner vi oss på slutten av 1960-tallet. Gutten elsker sin far over alt på jord, og gjør bokstavelig talt ALT for at faren skal være glad. 

Gutten, han heter Alan forresten, bor sammen med søsteren Lone og moren og faren i et vanlig hus i en liten landsby. Moren er hjemmeværende, faren har melkebilen og en liten butikk. Lone er noen år eldre enn Alan. Det blir ganske snart tydelig at det er noe som ikke helt stemmer i denne familien. Alle må gjøre alt for at ikke far skal bli sint eller lei seg, en typisk kommentar fra Alan er: "Lone, kan ikke du gå å legge deg på sofaen med pappa i natt, han trenger deg". 

Alan skjønner ikke hvorfor noen mener at det er galt at Lone ligger sammen med pappa på sofaen, pappa blir jo så glad av det? Noe annet både pappa og Alan blir merkbart lykkelige over er begravelser. For pappaen er så gruelig flink til å tale, og han er så flink til å få folk til å gråte, og da får folk mer respekt for han, og da handler de mer i butikken hans, og det hele er en runddans som Alan ikke helt skjønner, men han skjønner ihvertfall at faren trenger å få folk til å gråte i begravelser. 

Les eller hør denne - og er du ikke spesielt begeistret for lydbøker så kan det være akkurat denne lydboka som omvender deg, for dette er bra! 


Kommentarer

  1. Jeg elsket denne utrolig sørgelige boka! Og Trond Brænde leste bare rørende godt!

    SvarSlett
  2. Ja!!! Tenker at dette er boka for å overbevise alle lydbokskeptikere.

    SvarSlett
  3. Supersøt bok! Forfatteren får virkelig fram hvordan en elleveåring tenker, slik jeg tror en elleveåring tenker i hvert fall. Og den er sikkert veldig bra som lydbok. God tur til Italia, Solgunn! Nyt hvert øyeblikk! :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar