Gå til hovedinnhold

Vi har vært på dressurkurs

Hele forrige helg ble brukt til dressurkus for Lihku og Meyer. Stedet var Storekorsnes og stemninga var god fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag. Kursleder var veldig dyktig, og vi avsluttet med at ALLE hundene satt på rekke og ventet på at eieren sin skulle rope dem inn. En av kursdeltakerne tok nydelige bilder som du se hvis du klikker deg inn på denne flicrkontoen.

                                 Dette bildet har jeg tatt.

Jeg fikk tid til litt lesing også,  hadde tatt med en gammel Alice Hoffman bok. Blogger om den om noen strakser.

Kommentarer

 1. Vakkert!
  , og jeg er fremdeles like misunnelig på alle med hund, men det kommer, så snart jeg har fått overbevist resten av familien om at hunder ikke betyr at man aldri kan reise på ferie.
  (også må jeg finne de som skal hundesitte når vi reiser -)

  SvarSlett
 2. Høres herlig ut .. både hunden min og jeg kunne tenkt oss kurs i vakre omgivelser! Gleder meg til å lese hva du har å si om Alice Hoffmann.. hun er en gammel favoritt jeg nesten hadde glemt!

  SvarSlett
 3. Ingalill : Du kan bare si til familien din at du kjenner noen som aldri har reist så mye som etter at de fikk seg hund, vi gjør jo ikke annet enn å reise :-)

  Bente: Alice Hoffman er fremdeles god, må få skrevet om den boka før jeg glemmer det, men nå skal jeg ut å plukke blåbær :-)

  SvarSlett
 4. , men hva gjør dere med hunden når dere er borte?

  SvarSlett
 5. Reiser vi med bil tar vi han med, reiser vi med fly setter vi han på kennel, eller lar naboene som også har hund passe (hvis de har anledning). Men som oftest blir det kennel, og vi har allerde bestilt juleferien.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …