Gå til hovedinnhold

Det feires for både det ene og det andre og for første gang gir jeg bort bøker!

Ja, det var en veldig lang overskrift, men det må til noen ganger. Tilbake til hva overskriften egentlig handler om - nemlig feiring. 8. september 2008 skrev jeg den første nølende bloggposten, siden er det blitt ganske mange flere, 624 bloggposter, noen mer frimodige enn andre!

Det å ha blogget jevnt i over fire år, det er grunn nummer 1 til å feire. 

En annen grunn er at bloggen min er på topp ti lista over litteraturblogger i Norge i november 2012. På topp ti lista var tre andre av mine bokbloggvenner; Rose-Marie, Bokelskerinnen og Jeg leser. (Det andre er blogger jeg ofte er innom, men de jeg nevnte har jeg et mer personlig forhold til).
Det var en fin oppmuntring å havne på en slik liste i et så eksklusivt selskap, og jeg feiret det med å lage en egen facebookgruppe til bloggen. Det var 2 grunner til å feire. 

Mange bokbloggere kjører jevnlige give-aways der de lodder ut bøker. Jeg bruker ikke å være med på disse, for jeg har alt for mange bøker. Det finnes jo noen som mener at man ikke kan ha for mange bøker, men jeg tilhører ikke den gruppa. Flere gang i året leverer jeg bøker til en bruktbutikk, og jeg beholder kun bøker jeg kan bruke på mine litteraturoppdrag. Det vil si; stort sett gode bøker. Men så klarer jeg heller ikke å lese alle bøkene jeg får, og jeg leser lite krim, så det har en tendens til å hope seg opp med krimbøker hos meg. De daler ned i postkassa og jeg blir jo generelt glad for bøker, selv om jeg ikke har spurt etter dem, så det er helt greit at de daler ned. Men nå - i anledning grunn 1 og grunn 2 har jeg bestemt meg for å gi bort to bokpakker med 8 bøker i hver. Det er nye bøker i en god blanding av sjangre. Noe er krim, noe er historiske romaner, og den ene boka er faktisk skuespill. Det er for det meste bøker fra 2012, og noen har jeg kjøpt selv, men så har jeg fått et leseeksemplar fra forlaget, og jeg trenger jo bare 1 bok, derfor havner de bøkene også i gi bort hylla.

Trekninga vil bli foretatt med random.org, og for å være med på herligheta må du gjøre en eneste liten ting. Du må skrive hva som er din favorittbok. Bare det, du trenger ikke begrunne det, men begrunn hvis du vil!

Random.org vil få besøk av meg den 10. desember, da rekker jeg å få pakkene ut før julaften!


Bilder fra sist søndag. Første dag med "mørketid", det var  artig å kjøre slede!


Kommentarer

  1. Hei! Så kult med giwaway!
    Å velge favorittbok er nesten et håpløst prosjekt, da det har vært mange gjennom årene.
    Jeg tar derfor den som dukker først opp i mitt hode, av nyere dato, og det er Alle sjelers natt av Deborah Harkness.
    Spennende, mystisk, vakker kjærlighetshistorie , maktkamper mellom det gode og det onde, mellom demoner, hekser og vampyrer. Delvis litterært miljø i boka.
    Noen kaller denne Twilight for voksne.

    SvarSlett
  2. Og Gratulerer med fire år som blogger.:)

    SvarSlett
  3. Wohooo! :) Gratulerer med både jubileum og anerkjennelse for din eminente bokblogg!

    Min favorittbok er The Crow Road av Iain Banks

    SvarSlett
  4. Gratulerer Solgunn! Både med 4-års dag og på topp 10 listen!1 Tøft!
    Favorittbok: Babettes gjestebud av Karen Blixen.

    SvarSlett
  5. Gratulerer så mye! :)

    Hmm... min favorittbok... Det er et vanskelig spørsmål, for jeg liker så mange bøker. Men jeg tror jeg lander på Ringenes Herre av J. R. R. Tolkien!

    SvarSlett
  6. Grattis med fire år som blogger! Romanen Den siste samurai av Helen Dewitt er en av mine favoritter.

    SvarSlett
  7. Gratulerer med 4 år som blogger og en kjempefin plassering på topplisten!
    Ikke enkelt å komme på en bok sånn i farten, men den boken som faller inn i hodet på meg er "Blomstenes hemmelige språk" av Vanessa Diffenbaugh.

    SvarSlett
  8. Gratulerer med 4 år topplassering og alt det der. Siden alle allerede vet hva favorittboka (bøkene min er), diskvalifiserer jeg meg selv fra konkurransen. Tre ganger tre hurra.

    Nr.3 på lista over bøker jeg mener alle burde lese er.
    King of the Barnyard
    eller Kongen på fyllinga som den heter på norsk. Syntes du Catch22 var trist kommer du neppe til å overleve denne.

    4år står det respekt av
    (snart kommer jeg etter -)

    SvarSlett
  9. Gratulerer med både jubileum og topp 10-plassering. Det er jo umulig å nevne en favorittbok, men en som har kommet på favorittlisten min i år er Jandy Nelson sin Himmelen begynner her.

    SvarSlett
  10. Hipp Hurra for de 4 blogg-årene! Jeg setter veldig pris på å lese bloggen din :)

    Jeg har mange favorittbøker, og det er umulig å velge bare en. Men av bøkene jeg har lest i 2012 kommer "Min Kamp 1" av Knauser'n høyt opp på listen.

    SvarSlett
  11. Gratulerer med 4 år som blogger!

    Min favorittbok (akkurat nå) er Neverwhere av Neil Gaiman :-)

    SvarSlett
  12. Gratulerer med både det ene og det andre, Solgunn! Du fortjener å stå på topp ti lista over litteraturblogger, det er i hvertfall sikkert. Og fire år som blogger, det er ikke dårlig!

    Min favoritt bok...., vanskelig men det må bli Jo Nesbøs "Rødstrupe".

    God helg! :-)

    SvarSlett
  13. Ojj.. 4 år er slett ikke værst :) Grattis :)

    Finne en absolutt favoritt bok.. er vanskelig :/ ehh.. må vel nesten si Narnia.. For den serien har gitt meg mange gode stunder som liten :) Og gleder meg til og lese den igjen nå som voksen :D

    SvarSlett
  14. Hipp hurra og gratulerer så mye for 4 år og topp - plassering!

    Jeg har flere bøker som er blant mine favorittbøker. En som nylig gjorde sterkt inntrykk og spratt rett inn på min favorittliste er Ellen Hopkins sin Burned. Det er en realistisk og mørk ungdomsroman skrevet i verseform - og så utrolig god!

    Kos deg i helga :-)

    SvarSlett
  15. Jeg slutter meg helhjerta til gratulantene, letter på hatten og bukker dypt!!
    Som alltid når jeg får spørsmålet om favorittbok, må jeg nesten si Andrea D. av Margaret Skjelbreid; dypt rørende og hjerteskjærende historie, nydelig språk, vakre, fantasieggende navn.. Rett og slett en klar favoritt ;o)

    SvarSlett
  16. Må ta et samlesvar: Først og fremst; takk alle sammen! Og takk for gratulasjoner og fine ord - det er jo ikke noe rart at jeg har blogget i fire år, det rare er jo at ikke flere blogger – det der jo så hyggelig, og så blir man jo så glad av det!

    Anita: Alle sjelers natt var kjempegod, har akkurat lest Nattens skygge, den var en nedtur ☹

    Ellikken : The Crow Road har jeg ikke hørt om – takk for tips!

    Drengen : Babettes gjestebud har jeg ikke lest! Må nok endre på det.

    Bokvrimmels Frøken B: Ringenes herre er jo helt strålende.

    Stjernekast: Den siste samurai har jeg heller ikke lest, noteres!

    Beathesbokhylle: Blomstenes hemmelige språk likte jeg kjempegodt, ga den terningkast 6!

    Ingalill: Hurra tilbake, og Kongen på fyllinga kommer jo aldri til å komme over, det har du nok helt rett i.

    Silje: Himmelen begynner her har jeg i bokhylla – står på leselista allerede, yippi ☺

    Bokofilia: Min Kamp 1 har jeg både i lydbok og papirutgave, men jeg klarer ikke å komme igjen med den.

    Astridterese: Neverwhere av Neil Gaiman er notert!

    Groskro: Rødstrupe – skummelt!

    MoonStar: Narniabøkene er jo helt nydelig!

    Siljeblomst: Burned har jeg ikke hørt om – notert!

    Berit: Andrea D prøvde jeg meg på som lydbok, det ble en spesiell opplevelse, jeg klarte bare 2 cder (trur jeg, det er lenge siden) før jeg måtte legge den vekk. Og jeg snakket masse om den etterpå, for det var så mange som likte den boka så godt, og jeg var heller lunken kan man si ☺

    SvarSlett
  17. Gratulerer med fire år som blogger!

    Favorittbok? Oj, det blir vanskelig - men Sigrid Undset sin "Kristin Lavransdatter" setter jeg stor pris på :)

    SvarSlett
  18. Favorittbok? Jammen det er jo så mange gode bøker... Likevel, Morgon og kveld av Jon Fosse, er ei av bøkene eg stadig vender tilbake til. Eg trur ho kan kallast ein favoritt.

    Gratulerer med både det eine og det andre, forresten. Det har vore kjekt å følgje deg, så langt.

    SvarSlett
  19. Melusine: Kristin Lavransdatter er nydelig. Og spennende!

    Bjørg: Jon Fosse - han har jeg ikke lest noe av - dumt skjønner jeg :-)

    SvarSlett
  20. Hei!Gratulerer! Liker bloggen din veldig godt.Har fulgt den i et par år nå. Favorittbok varierer hos meg fra år til år, men en bok som har fulgt meg hele livet er Brødrene Løvehjerte av Astrid Lindgren.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam