Oppsummering lydbøker; Mokka, Det niende prinsipp, Fuck off. I love you og Det som ventet meg


Kort og greit - fire lydbøker jeg har lyttet meg gjennom og ikke omtalt før:

Tatiana de Rosnay : Mokka – 6 timer og 55 minutt

Jeg har hørt de andre bøkene til Tatiana de Rosnay og likt dem godt – Saras nøkkel likte jeg best. Mokka ble jeg ikke så begeistret for.

Justine jobber som oversetter og hun bor i Paris sammen med mann og to barn. En dag blir sønnen Malcolm overkjørt og skadet. Så skadet at han havner i koma, og ingen kan si om han vil overleve eller ikke. Justine og mannen sliter med kommunikasjonen, og Justine mener at mannen er tafatt og med alt for stor tiltro til politi og rettsvesen.  Sjåføren stakk nemlig av, og ingen vet hvem som kjørte bilen. Justine begynner å etterforske alene.

Ingrid Bergstrøm leser veldig søtt, og det høres så ungt og uskyldig ut. Det blir som om en fjorten år gammel jente skal fortelle historien til en voksen kvinne, tynget av sorg – og det høres ofte veldig feil ut. Men Bergstrøm leser godt, hun leser fransk og engelsk med stor autoritet, men det høres så pinglete ut.

Totalopplevelse – Helt greit


Gert Nygårdshaug  : Det niende prinsipp – Fredrik Drum - 7 timer og 40 minutt

Bok 4 i serien om Fredrik Drum. Denne gangen er vi i Egypt. Uklart hvorfor egentlig. Og så skjer det veldig mange rare ting, og jeg var mer eller mindre forvirret gjennom hele boka. Skjønte lite av drumegutten denne gangen.  Men jeg kommer sikkert til å høre bok fem også – en gang.

Helge Winter-Larsen leser som vanlig godt.

                                                      Totalopplevelse :  Heller dårlig
Lars Mæhle : Fuck off. I love you – 3 timer og 17 minutt

Vemund er 16 år. Han bor sammen med mora, en mor som sliter psykisk. Vemund er egentlig en grei gutt, men han viser lite egenvilje. Han gjør det samme som kameratene, selv om han egentlig vil noe annet. En dag kommer Two -Face inn i bildet. Han er ond. Virkelig ond, og han vet hvordan han skal skremme og manipulere de unge guttene til å handle slik han vil.

Denne boka kommer jeg til å snakke mye om når jeg er ute i klassene og presenterer litteratur. Den er spennende, har godt språk, er troverdig og veldig aktuell. Two-Face er for eksempel tilhenger av georgordenen – en direkte link til 22. juli. Frank Kjosås leser, og det gjør han godt. 

Totalopplevelse : God


Parinoush Saniee : Det som ventet meg - 17 timer og 24 minutt

Det var ikke så enkelt å vokse opp i Iran på 1960 tallet, i hvert fall ikke hvis du var jente. Masoumeh flytter fra den religiøse byen Qom og til Teheran sammen med familien. Hun har to brødre som er svært autoritær og som ønsker at hun skal underordne seg dem i alle henseelser. Masoumeh klarer ikke alltid å følge de strenge religiøse lovene og påbudene og når hun får venner som ikke har de samme restriksjonene får det store konsekvenser for henne. Vi følger Masoumeh gjennom nesten et helt livsløp og historisk er det veldig interessant fordi Irans historie blir så nøyaktig fremstilt. Hvis du har lest Kader Abdolah sine bøker kjenner du mye av problematikken igjen, men Det som ventet meg er skrevet fra et kvinneperspektiv og det trenger vi!

Anne Ryg leser, og jeg syns hun leser blodfattig. Men det gjør hun alltid, og man venner seg jo til det.

Totalopplevelse: God Kommentarer

 1. En fin gjennomgang. Av bøkene du har nevnt fikk jeg lyst til å lese Det som ventet meg. Det hørtes ut som en bok som passet meg. Men samtidig må jeg også skrive ned Fuck Off. I love you som noe som kan anbefales til ungdommene våre. Takk for fine tips!

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha. Kjenner litt på at det hadde vært greit hvis jeg hadde skrevet lengre omtaler, men tida strekker ikke helt til. Så da er det fint med tilbakemeldinger på at det kan være nyttig likevel.

  SvarSlett
 3. Jeg liker slike korte saker. Ofte blir de mer poengterte og dermed mr underholdende enn tradisjonelle omtaler. I you know me, det handler om å underholdes.... -)
  , Tatiana sverget jeg off etter Bumerang, man skal jo aldri si aldri men jeg kommer til å sjokkere meg selv veldig hvis jeg noensinne plukker opp ei ny bok av henne.

  Nygårdshaug har jeg fremdeles aldri lest. Som minner meg på andre ting jeg ikke har lest:
  Hvor bliver postbudet av?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider