Nydelig dikt av May Grethe Lerum

Oppdatert bloggpost 8. april  - 2013. Her har jeg tidligere publisert mitt favorittdikt - Din veg, og jeg har trodd at det var Olav H. Hauge som har skrevet det. Det er helt feil.

Det er May Grethe Lerum og ikke Olav H. Hauge som har forfattet dette nydelige diktet.

Som bibliotekar som skal være opptatt av kildekritikk er jeg pinlig berørt over at jeg ikke sjekket kildene mine, men la diktet ut her på bloggen uten å ta en dobbelsjekk.
Hvis det er noen andre som har publisert dette diktet på bloggen sin og trodd at det var Olav H. Hauge så les kommentarene til denne bloggposten :-)

DIN VEG 

Du skal ikkje gå der
og lata dei andre
få stikka ut vegen
du sjølv skulle vandre.


Du må ikkje utan 
eit ord eller mine
lata din neste
ta tankane dine.

Du kan ikkje berre 
som dauvøyrd og låk
stå der og kjenna dei 
tyngje ditt åk.

Du skal aldri vinna 
om du alltid står
og ser etter fara
der annanmann går.

Ta staven i handa!
Trø føtene såre!
Kast tyngsla av mismot
og draum du har bore -

og stans ikkje når 
det blir mørkt for ditt steg.
Når du kjenner blodsveiten 
er du på veg. 


May Grethe Lerum
Kommentarer

 1. Et nydelig dikt. Han har så mange gode! Godt å lese slike.

  SvarSlett
 2. Ja - slike dikt skulle man egentlig bære med seg, eventuelt lære utenat, slik at man alltid har dem med seg. Må nok lese mer av Hauge. Dette var i alle fall en skatt.

  SvarSlett
 3. Fine Hauge! Eg er og veldig glad i dikta hans. Dei er så enkle og jordnære, samtidig som dei er veldig fulle av meining.

  SvarSlett
 4. Dette er nok mitt dikt.

  Her finner dere Hauges "Din veg"

  http://www.haugesenteret.no/default.asp?menu=4465&id=11094

  SvarSlett
 5. Noen ganger er livet fullt av tilfeldigheter! Det var en Facebookvenn som publiserte dette diktet i dag, og jeg ble helt matt. Elsker Hauges dikting, og har selv skrevet mange dikt - bare delvis publisert. For å være beinsikker konsulterte jeg Haugesenteret og forskere, samt rotet i egne notater.
  Dette diktet er kun publisert i et såkalt fransk opptrykk (nummererte/signerte i 200 eks) da jeg sammen med kunstneren Trond Andersson turnerte i 1996 for Riksgalleriet. Jeg kan ha hatt det ute på mine gamle hjemmesider. Husker også at min avdøde mor brukte det i en oppgave en gang. Veldig glad hvis noen kan hjelpe meg og Solgunn med tips om hvor hun kan ha funnet det med Hauges navn :)

  SvarSlett
 6. Jeg beklager så mye og er så takknemlig for at du gjorde meg oppmerksom på fadesen på en så fin måte. Og er glad og fornøyd for at diktet fremdeles kan være på bloggen min - nå heldigvis med rett forfatter!

  SvarSlett
 7. Vakkert dikt og godt at den rette dikter ble kreditert.:)

  SvarSlett
 8. Ja, er glad for at rette dikter ble kreditert. Dette innlegget har vært det blant de mest populære bloggpostene, med mange tusen lesere - ingen har reagert før May Grethe selv oppdaget det :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar