Gå til hovedinnhold

The Lavender Garden by Lucinda Riley - Lydbok, 15 timer

Hørte denne på engelsk, og det var fordi jeg hører så mange lydbøker, og både Cappelen og Lydbokforlaget bruker de samme stemmene igjen og igjen og igjen og igjen og jeg trenger variasjon. Dessuten - litt oppfriskning av engelsken er aldri dumt og Gerri Halligan leste bra.

Hadde jeg lest denne boka for anmeldelse tror jeg at opplevelsen min ville blitt noe helt annet enn hva jeg nå opplevde - jeg ble helt oppslukt av fortellingene og det selv om jeg skjønte hvert minste plott og "overraskende vending" i det øyeblikket det første sporet ble lagt ut. Men det er jo skamløst underholdende.  Jeg lyttet i hele går, og jeg bar med meg iphonen hvor jeg enn gikk slik at jeg ikke skulle miste verdifull lyttetid.

Jeg kom over Cathrine Krøgers anmeldelse av Lavendelhagen og jeg er 100 % prosent enig med henne: "Klisjeene til tross — eller kanskje er nettopp de bokas styrke? - dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap — og grusomt svik. Selvsagt også en «happy ending». Jeg nøt hver side."

Kommentarer

 1. Ikke for meg, (tror jeg) men det gleder meg at du koste deg.
  Det gleder meg enda mer at du hørte den på engelsk, det finnes så mange strålende innleste lydbøker på engelsk. Freedom, Midnnight's Children. HINT HINT.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker så meget for tipset, det er notert!

   Slett
 2. Jeg har også denne liggende.. så kanskje den kan være en fin virklighetsflukt en deilig sommerdag eller to? (eller grå regnværsdag eller tre;) Jeg husker også den anmeldelsen til Krøger i sin tid..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er skamløst underholdende :-) Så den passer perfekt for litt virkelightesflukt.

   Slett
 3. Lucinda Riley er herlig å lese innimellom. Denne var meget bra faktisk:-)

  SvarSlett
 4. Ser deg for meg, klistret til iPhonen :) Kanskje en god ide å høre en lydbok på engelsk... skal snope meg noen når jeg er i London neste måned :) Takk for supert tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Amazon og Audible har gratis lydbøker, to tror jeg det var - hvis man abonnerer på lydbøker hos dem - 7 dollar i måneden var prisen, og det syns jeg var et tilbud det var vanskelig å si nei til.

   Slett
  2. Takk for supert tips ang lydbøker på engelsk! Jeg begynner også å bli lei de samme norske innleserne. Engelske lydbøker er det lenge siden jeg har lyttet til. 7 dollar i måneden er umulig å si neitakk til!

   Slett
  3. Det er noe med at tilbudet blir så enormt stort - og selv om jeg syns Anders Ribu er en god innleser, for å ta et eksempel, så har jeg hørt så mange bøker han har lest inn at jeg ikke klarer mer - jeg må ha en pause på minst ett år nå før jeg kan høre noe med han igjen.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …