Gå til hovedinnhold

Den store kattedødedagen
I dag har vi forholdt oss til 3 døde katter. I formiddag dro vi opp til bestemoren min som bor i et lite hus i skogen. Hun er snart 90 år, og hun har bodd alene sammen med katten sin i mange år. I går ringte hun til meg og sa at jeg kunne komme og hente all kattemat hun hadde igjen. Lurven var nemlig blitt borte. Hun var sikker på at gaupa hadde tatt han. Vi tok med oss hunden vår og trasket avsted til bestemor for å trøste, og for å hente kattemat til til de to vi har hjemme. Etter noen koselige timer der vi blant annet så en ny innsplling av "Lotta i bråkmakergata" på TV 2 gikk vi hjem. Der traff vi naboen ved postkassa. Hun kunne fortelle at de hadde vært hos dyrlegen og fått avlivet sin katt, Pusur. Pusur var begynt å røyte så mye, og de klarte ikke mer, og valgte dyrlegealternativet. Vi gikk inn døra og ble møtt av våre to krabater som ikke lot til å ha tatt skade av at nabokatta (den store irritasjonen) var blitt borte. De smøg seg inntil oss og malte og var veldig spent på hva vi hadde i posen. Under den mørke timen i kveld hørte vi plutselig at det hvinte i bremser på yttersiden. Og da vi kikket ut, så vi at det lå en død katt på veien. Skrekk og gru. Jeg kikket meg fort rundt og så at den svarte katta lå på sofaen, men hvor var den andre? Jeg sendte Pål ut som assistanse til den fortvile bileieren som sto ved siden av katteliket, og ba stille inni meg om at den døde katta ikke var vår. Og heldigvis var det ikke det. Men blod på labbene hadde han. For ifølge hun som kjørte bilen var det vår katt som jagde den påkjørte katta rett foran bilen......Huff

Kommentarer

  1. Avlive katten fordi den røyter - vel, vel - den er litt drøy, spør du meg. Trist med kattedødedager, håper dagen i dag er bedre!

    SvarSlett
  2. Ja, det er drøyt å avlive katter på grunn av røyting. Våre to røyter noe ekstremt! Bland dette med en mellomstor gatemmix av en lapphund så har man fått nye husdyr; hybelkaniner kalles de :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …