Gå til hovedinnhold

Det fineste komplimentet

Det fineste komplimentet jeg har fått på år og dager fikk jeg forleden dag. Jeg arbeider på et bibliotek, og to 17 års gamle jenter var innom. De spiste på en is som luktet så godt, så jeg tok opp ispapiret og luktet på det. Samtalen mellom oss gikk som følger:
Jeg : Å, så godt det lukter.
Jente 1 : Ja, det e jo is.
Jeg gikk deretter til kantina for å hente kaffe, på tur tilbake ser jeg at den ene jenta ser på meg med et lurt blikk, og jeg spør henne om hva hun tenker på. Hun svarer da:
"Vet du ka; æ har lyst til å bli akkurat som dæ når æ blir voksen, du e ikke som alle de andre".

Konklusjon: Det er ikke så mye som skal til; verken på den ene eller andre måten!

Kommentarer

 1. Det er noe med ungdom. Det de sier kommer ofte rett fra hjertet...eller levra... Jeg hadde blitt veldig lykkelig av å høre noe sånt.

  SvarSlett
 2. Ett kjempeflott kompliment som du skal trykke til ditt hjerte =)
  - hadde gått rett i hjerterota på meg om jeg hadde fått ett slikt flott kompliment!

  SvarSlett
 3. Herlig, Solgunn! Et kompliment man kan leve lenge på :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…