Gå til hovedinnhold

Skriveboka - endelig min!
Nå har jeg endelig kjøpt den. Mitt eget eksemplar. Lykke og glede.
Har ikke hatt tid til å se i den. Men skal lese den fra første til siste side. I kveld leser jeg korrektur på Pål sin store oppgave om Arto Passilinna.

Kommentarer

 1. Hvilken skrivebok er det? Merete Morken Andersen? Jeg har også den, men omslaget ser helt annerledes ut, og skrifta er så liten på bloggposten din at jeg ikke ser forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det er den store skriveboka til Merete Morken Andersen. Lasta bildet ned fra forlaget, og klarer ikke å få det større. Har du fått lest mye i den?

  SvarSlett
 3. Ja, ganske mye - jeg liker den godt. Først og fremst liker jeg bare å EIE den, jeg vet ikke om jeg har hatt så mye nytte av den - men det er alltid fint å lese bøker om å skrive. On Writing av Stephen King er også fin - har du sett på den?

  SvarSlett
 4. :-) Jeg tenkte jeg skulle skrive til deg og spørre om du hadde lest Om å skrive av King :-) . Jeg har den på norsk, eller rettere sagt; biblioteket mitt har den, og jeg har hatt den hjemme alt for lenge. Den er skikkelig god! Har aldri vært noen stor tilhenger av Stephen King, jeg syns det han skriver blir for skummelt. Men denne boken hans om å skrive er jeg veldig begeistret for. Har lenge tenkt at jeg skal prøve å skaffe meg mitt eget eksemplar. Det er noe med gode bøker. Det er så flott å ha dem alltid, til odel og eie.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…