Gå til hovedinnhold

Skriveboka - endelig min!
Nå har jeg endelig kjøpt den. Mitt eget eksemplar. Lykke og glede.
Har ikke hatt tid til å se i den. Men skal lese den fra første til siste side. I kveld leser jeg korrektur på Pål sin store oppgave om Arto Passilinna.

Kommentarer

 1. Hvilken skrivebok er det? Merete Morken Andersen? Jeg har også den, men omslaget ser helt annerledes ut, og skrifta er så liten på bloggposten din at jeg ikke ser forfatteren.

  SvarSlett
 2. Det er den store skriveboka til Merete Morken Andersen. Lasta bildet ned fra forlaget, og klarer ikke å få det større. Har du fått lest mye i den?

  SvarSlett
 3. Ja, ganske mye - jeg liker den godt. Først og fremst liker jeg bare å EIE den, jeg vet ikke om jeg har hatt så mye nytte av den - men det er alltid fint å lese bøker om å skrive. On Writing av Stephen King er også fin - har du sett på den?

  SvarSlett
 4. :-) Jeg tenkte jeg skulle skrive til deg og spørre om du hadde lest Om å skrive av King :-) . Jeg har den på norsk, eller rettere sagt; biblioteket mitt har den, og jeg har hatt den hjemme alt for lenge. Den er skikkelig god! Har aldri vært noen stor tilhenger av Stephen King, jeg syns det han skriver blir for skummelt. Men denne boken hans om å skrive er jeg veldig begeistret for. Har lenge tenkt at jeg skal prøve å skaffe meg mitt eget eksemplar. Det er noe med gode bøker. Det er så flott å ha dem alltid, til odel og eie.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …