Gå til hovedinnhold

Selma Lagerlöf . Nils Holgerssons forunderlige reise - Lydbok / BokanmeldelseVakkert for både barn og voksne

Jeg måtte bli 39 år før jeg hørte denne historien, og ja, jeg hørte den. Vi hadde lydboka på biblioteket, og jeg låne den med hjem for å ha som bakgrunnsstøy når jeg gjorde husarbeid. (Det er en veldig fin måte å bruke lydbøker på).
Den lille bondesønnen Nils irriterer en husnisse, og husnissen blir så sint på Nils at han tryller Nils så liten som en tommeltott. Og så, på grunn av mange artige tilfeldigheter blir Nils og en stor hvis gjess fra gården hans med villgjessene som skal nordover til Kebnekaise i Nord-Sverige. På turen nordover treffer Nils og gjessene mange dyr, og noen mennesker, og det er ofte veldig spennende. Og så har jeg lært meg å telle til ti; på finsk: yksi, kaksi, kolme, nelje, viisii, kuusi, seitseman, kahdeksan, ydehsan, kymmente - eller noe slikt :-)

Kommentarer

 1. Hei Solgunn

  Jeg er i gang med 23ting og sjekker bloggen din. Den er bra og blir å besøke den igjen. Har tenkt å lage en blogg for bokanmeldelser og da er det greit å lese andres anmeldelser, for lærdommens skyld. Dine anmeldelser er ikke kjedelig å lese, jeg har lest flere

  Anita

  SvarSlett
 2. Takk takk Anita :-) Skal gå å se på bloggen din nå!

  SvarSlett
 3. Hei du.
  Hva leser du fortiden? Jeg har begynt på Kjell Westö, kjenner du han?

  SvarSlett
 4. Hei Knirk
  I går kveld ble jeg ferdig med en splitter ny bok som heter: Fremmedordbok for kjærester, forfatteren er Xiaolu Guo, den var veldig bra - regner med at det kommer en bokanmeldelse om noen uker. Det tar sin tid.....men har levert to anmeldelse som skal i avisa før den kommer på trykk. Tidligere i uka ble jeg ferdig med Rød sand, og Der jorden henger i en snor (står mer om disse på førstesiden, Rød sand er god, Der jorden henger i en tråd er ikke så god. Ellers så har jeg lest en nydelig liten ungdomsbok i dag, den heter : appelsiner i ingenmannsland, har skrevet en liten bokanmeldelse på den på bloggen som heter leselysten; det er vår biblioteksblogg :-) Appelsiner i ingenmannsland var så bra, rørte mange strenger så jeg måtte tørke mer enn en tåre.....Har bare hørt om Kjell Westö, ikke lest noe, men kanskje en gang. Så etter DØREN i dag, hadde tenkt å ha den som helgelektyre, men vi hadde den ikke på jobb, så da har jeg valgt meg en annen bok; Et minutts stillhet av Siegfried Lenz, en helt ny roman på 110 sider. Og så har jeg tatt med meg Adjutanten av Jørgen Norheim, den har jo fått strålende kritikker.........hmm, det ble jo en lang kommentar :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…