Gå til hovedinnhold

Mengele Zoo - LydbokDette var en fantastisk opplevelse, og mitt første møte med Gert Nygårdshaug. Historien om Mino og hans opplevelser er stålende fortalt.

Det er ikke bare solskinn i jungelen. Her er det onde gringos som slakter ned hele landsbyer, det er bestialske soldater som med landenes styresmakter i ryggen begår grusomme overgrep. Men midt opp i alt dette står det en person; Mino. Med et pågangsmot og en kjærlighet til jorda som er skildret ubeskrivelig vakkert.

Når jeg hører gode lydbøker prøver jeg å finne noe fornuftig og stille å holde på med, slik at jeg kan kombinere nytte og hygge. Denne lydboken har fått meg til å lage flere kilo greske kjøttkaker. Jeg har bakt blåbærkaka jeg fant oppskrift på i Anita sin blogg(den var nydelig). Jeg har strikket flere sjal, og alt mens Helge Winther-Larsen på en flott måte har lest hele boken til meg. Jeg vil ha mer!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentarer

 1. Jeg er stor fan av Gert Nygårdshaug! Han har sine opp og nedturer, så her kommer noen anbefalinger om hvilke bøker du bør lese nest:
  Prost Gotvins Geometri - den er kjempegod!
  Krimbøkene om Fredric Drum og Skarphedin Olsen. Begynn med Honningkrukken og les deg igjennom serien i riktig rekkefølge - det er vel verdt det!
  Himmelblomsttreet er også en stor opplevelse.

  SvarSlett
 2. Nå har jeg vært og lest litt om Prost Gotvins Geometri - og ja, den skal jeg lese så fort som mulig. Ser at den handler om Santiago. Jeg har gått deler av pilgrimsveien, og vil så gjerne tilbake :-) Så dette passer nok utmerket. Takk takk

  SvarSlett
 3. Hei igjen, Solgunn. Jeg er også Gert-fan, - fikk du nok med det på facebook igår ;-) Har litt andre preferansen enn bokdama, og det er ingen dum ting. Himmelblomsttreet følger etter Mengele Zoo, i en slags triologi som ender med Afrodites basseng. Sistnevnte også en fantastisk bok. Jeg leste Himmelblomstreet først, og har nok den som favorittbok, men må nok innrømme at jeg syns Afrodites basseng er kvalitetsmessig den beste; fantastisk oppbygging, språklig god og gjennomtenkt og så likte jeg slutten. Mer enn det sier jeg ikke. Prost Gotvin har jeg også lest, likte den, men ikke så godt som de andre tre. Og så har han noen gode tidlige bøker "Dverghesten", f.eks. Krimen har jeg ikke lest så mange av ennå... Har skrevet om Fortellernes marked i lesebloggen til fylkesbiblioteket :-) God lesning!

  SvarSlett
 4. Må bare kommentere kaka: hyggelig at du likte den :-)

  SvarSlett
 5. Hei Solgunn. Mitt første møte med Nygårdshaug var som ditt. Det var Prost Gotvins geometri (eller hva den het), og jeg bare likte den SÅ godt! Men jeg sliter litt etter det - jeg synes det blir litt vel new age mye av det jeg har lest. Jeg har ikke lest Mengeles zoo vel å merke.

  SvarSlett
 6. Nå har jeg vært og hentet Prost Gotvins geometri, og Døren :-).
  Himmelblomstreet er bestilt, og er på tur opp fra pappeskene til Alta folkebibliotek!
  Men akkurat nå er jeg helt oppslukt i Spikerskrift. Leser den for tredje gang, og nyter hvert ord og hver linje.

  SvarSlett
 7. Jeg har enda ikke fått lest siste kapittel. Skjerpings på meg. Kanskje i sommer!

  SvarSlett
 8. Oda: Du trenger ikke vente helt til sommeren? Vi har den jo som lydbok. Eller kanskje den er lånt ut? Hmm....:-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…